A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Jaj lesz a kukoricaszáraknak a Fliegl új gépével

Különleges eszközzel, láncos-tárcsás boronával bővítette kínálatát a német Fliegl. A mezőgazdasági szállítójármű-specialistának számító vállalat újdonsága finomra aprítja még a szívós kukoricaszárat is.

Jaj lesz a kukoricaszáraknak a Fliegl új gépével


6 méter munkaszélességű láncos-tárcsás boronát mutatott be a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán gyártóüzemet működtető Fliegl. Ez az első ilyen jellegű termék a német cég kínálatában, amely agrárvonalon a szállítójárművei, letolókocsijai, trágyaszórói, tartálykocsijai révén ismert.

A teljes egészében saját gyártású munkagépen a kerethez rombusz alakot formázva csatlakozik a 4 darab, nagy teherbírású, ugyanakkor rugalmas lánc, amelyekre acéltárcsák vannak ráhelyezve. A méterenkénti tömeg ezzel a kialakítással 80–120 kg. A gép tökéletesen képes követni a talaj egyenetlenségeit, és finomra aprítja a felszínen lévő növényi maradványokat, még a szívós kukoricaszárat is.

A láncos-tárcsás borona 10–15 km/h munkasebességgel használható, ezáltal jelentős területteljesítményre képes. A Fliegl szerint óránként akár 9 hektár átdolgozására is alkalmas. A nagyjából 6 méteres munkaszélességű gép a szállításkor 3 méteresre csukható össze. A német vállalat a profi.co.uk szaklap értesülése szerint már a 9 és 12 méteres modellek fejlesztésén is dolgozik.
Címkék: Fliegl, letolókocsi, trágyaszóró, tartálykocsi, szállítójármű, növényi maradványok, láncos-tárcsás borona