A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Vetés, emelés, szerelés

Emelhető vázkeretű vetőgépet tervezett egy ausztrál gépgyártó cég. Könnyebbé vált a vetőkocsikhoz való hozzáférés, ugyanakkor a jelentős – akár 20 tonnás – öntömeg hatékony talajba hatolást tesz lehetővé.

Vetés, emelés, szerelés


Az Ultisow Hi Lift nevű, hidraulikusan emelhető vázkeretű vetőgépet az ausztrál Serafin Machinery dobta piacra. Az elsődleges cél a kezelő munkájának megkönnyítése volt, hiszen így sokkal egyszerűbben hozzáférhetőek a vetőkocsik. Az 1 méteres megemeléssel 1,6 méteres magasságot képesek biztosítani a gép alatt, ezáltal a karbantartás, illetve a különféle beállítások elvégzése sokkal könnyebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá vált.

A Serafin Ultisow Hi Lift jelenleg 2 vagy 3 soros kivitelben, 12 méteres munkaszélességgel, 150–300 mm-es sorkiosztással érhető el. A gyártó a talajt csak minimálisan bolygató szimpla tárcsás csoroszlyákat alkalmaz a gépen. Az újfajta vázkeret 9 mm vastag acélszelvényekből épül fel, ezáltal a földbe hatoláshoz szükséges jelentős (13,5–20 tonnás) tömeggel rendelkezik. A vázkeret vonuláskor is megemelhető, így nehezebb terepen is egyszerűbb a manőverezés.
Címkék: vetőgép, vetés, újdonság, Serafin Machinery, vázkeret