TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,34
USD: 359,18
CHF: 396,23
GBP: 450,16
Hirdetés
Horsch-talajművelés három- vagy négygerendelyes Terrano GX szántóföldi kultivátorral

Horsch-talajművelés három- vagy négygerendelyes Terrano GX szántóföldi kultivátorral

Vető- és talajművelő gépek - 2019.03.17

A talajművelés a kombájn mögött kezdődik! Ezt egyből szalmamenedzsmentnek is nevezhetjük, ugyanis nem mindegy, hogy milyen a talajfelszín, a szármaradványok milyen állapotban vannak, a művelet milyensége végett.

Az alacsony tarló és rövidre szecskázott szalma sokkal egyöntetűbben és jobb minőségbe keverhető be, mint a hosszú szárú. A rövid szalma sokkal hamarabb lebomlik, elrothad, így a következő kultúrnövény vetésekor, illetve kelésnél nem okoz gondot. 

A legújabb Horsch Terrano GX univerzális szántóföldikultivátor-család alapjában két típusra osztható, a három-, illetve négygerendelyes kapaelosztásúra. Mindkét rendszerben a kapák száma megegyezik ugyanannál a munkaszélességnél, tehát a húzástávolság egyforma. Ami különbözik, hogy a négygerendelyesnél a kapaosztás egy gerendelyen jóval nagyobb.

Hol használjunk három-, illetve négygerendelyes kultivátort?

A művelés intenzitása mindkét gépben megegyezik. Nagyon sok Terrano FX dolgozik a földeken, tarlóhántásra, magágykészítésre nagyon alkalmasak és kedveltek. A háromgerendelyes Terrano GX hasonló a Terrano FX-hez, a különbség annyi, hogy a futómű bekerült a gépbe, így dupla hengerekkel is fel lehet szerelni.

A négygerendelyes Terrano GX kapaosztása nagyobb, így nagy mennyiségű, például kukorica-szármaradványt is képes dugulásmentesen jó minőségben bedolgozni. A négy gerendely által a föld több ideig van a kultivátorban, ezért jóval nagyobb az egyengetőképessége. A legújabb SteelFlex henger kitűnő munkát végez bármilyen talajon. A SteelFlex két hengerből tevődik össze, és az erőssége abban rejlik, hogy az első SD henger mélyre hatóan tömörít és aprítja a rögöket, a második RingFlex henger pedig az SD között megy, sekélyen, aprómorzsás talajszerkezetet hagyva maga mögött.

Terrano GX

Összefoglalva a Terrano GX mindazon termelőknek ajánlott, akik 5–30 cm mélyen művelik a talajt, 150–300 LE-vel gazdálkodnak, és modern szántóföldi kultivátorral képzelik el a magágykészítést.


Szász Zoltán, +36 30 743 0302

Címkék: talajművelés, Horsch, Terrano GX, szántóföldi kultivátor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Elindult az új agrártámogatási honlap

A 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő ...