Hirdetés
AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2019 – Novara Coop

AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2019 – Novara Coop

Vető- és talajművelő gépek - 2019.02.15

Mindig a közelgő tavasz és a gazdálkodókra váró munkák előhírnökéül szolgál az AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállítás, amelyet idén január 23–26. között rendeztek meg a budapesti Hungexpo területén. Négy nap alatt 48 ezer látogató tekintette meg a 350 kiállító termékeit, köztük partnereink újdonságait, amelyekből az AgrárUnió is válogatást készített.

Novara Coop: automata kitérésű talajmaró

Kiforrott és praktikus, igazi hazai fejlesztésű termékkel jelentkezett a tököli székhelyű Novara Coop Kft. Az NCK–700 automata kitérésű talajmaró elsősorban a gyümölcsösökben, szőlőültetvényekben tehet jó szolgálatot. Az előzetes tesztek során a kövesebb talajokon is jól vizsgázott, és fontos erénye, hogy gyomirtás közben nem sérti meg a haszonnövényeket. A kardántengely-meghajtással működő gép (max. 540 fordulat/perc) hidraulikus mozgatása független a traktor hidraulikájától, az oldal mozgatása pedig automatikusan történik, amikor a gép érzékelője hozzáér a törzshöz, tőkéhez, jelzőkaróhoz. Szükség esetén kézzel is mozgatható, a fülkében elhelyezett joystick segítségével, amely a fej dőlésszögét változtatja.

talajmaró

A talajmaró hossza 900, magassága 750, szélessége 2200 mm (munkaszélessége 700 mm). Súlya 300 kg, oldalmozgása 50 cm, munkamélysége pedig 15 cm, bár a második menet során a 20 cm is elérhető. A 33 késsel felszerelt eszköz programozható elektronikával rendelkezik, így rendkívül pontos pozicionálásra képes. Amint az érintőpálca elkerüli az akadályt, a gép rögtön visszaindul a sorba, így minimálisra csökken a műveletlen terület. A lóerőigény igen csekély (20 LE), vagyis a legkisebb gazdaságok is bátran beruházhatnak az eszközbe. A precíz munkavégzéshez minimum 80 cm-es tőtávolság, illetve 2,5 m-es sortávolság szükséges. A gép kinyúlása a traktor közepétől 250 cm. A Novara Coop tapasztalatai szerint meglehetősen kevés a megfelelő kivitelezésű, megbízhatóan működő, jó anyagminőségű automata kitérésű talajmaró a piacon, ez ösztönözte őket a saját termék kifejlesztésére.

novara 1
Szerző: AgrárUnió, Fotó: Novara

Címkék: talajmaró, AgrárgépShow, AGROmashEXPO, Novara Coop
Kiemelt hírek