Mercedes-zöld gyorstraktort árulnak

2021.03.02

36 millió forint a kikiáltási ára annak a JCB Fastrac 4220-as gyorstraktornak, amelyet nemrég bocsátottak árverésre. Különlegességét a rendhagyó színezése adja, amellyel egy másik legendás gép előtt tisztelegnek.

Mercedes-zöld gyorstraktort árulnak


Az MB-Trac erőgépcsalád a Mercedes-Benz ikonikus terméke volt. Magyarországon 1977-ben jelentek meg az első darabok, és a Rábákhoz hasonlóan jó hasznukat vette az IKR Bábolna és a nádudvari KITE a termelési rendszereiben. A legnépszerűbb változatnak számító MB-Trac 1600-ast hathengeres, turbófeltöltéses, közel 6 literes, 156 LE teljesítményű Mercedes-motor hajtotta meg, maximális sebességét pedig 40 km/h-ban határozták meg.

zold jbc 2

A legendás gépek előtt tisztelegnek azzal a JCB Fastrac 4220-as gyorstraktorral, amelyet az MB-Trac jól ismert „libazöld” színére festettek. Nem véletlenül most, a Mercedes ugyanis éppen három évtizede, 1991-ben vonta ki a népszerű gyártmányt a piacról. A különleges fényezésű JCB-nek egy árverésen keresik az új gazdáját, a kiinduló ár 99 900 euró (cikkünk írásakor a licit már 127 150 eurónál járt).

 

Fotók: AB-Auction/ Agravis/BayWa

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE