Bemutatkozott az MTZ „falatkája”

2020.12.05

Felfrissítette erőgépparkja egy részét a fehérorosz MTZ/Belarus egy közelmúltbeli orosz szakkiállításra. Az újdonságok között szerepelt a dízelüzemű 132MT mini traktor is.

Bemutatkozott az MTZ „falatkája”


Az idei moszkvai Agrosalon mezőgazdasági gépkiállítás és vásár arra is jó alkalmat teremtett, hogy a gyártók újdonságokkal jelenjenek meg a gazdálkodók előtt. Így tett a fehérorosz MTZ is, amely hat traktormodellt vonultatott fel az orosz fővárosban, mégpedig a 9-től 450 LE-ig terjedő, meglehetősen széles teljesítménytartományban. Valamennyi gép egy korábbi változat modernizálásának tekinthető, és elsősorban az orosz piacra szánják őket.

A legkisebb, 132MT típusjelű, fülke nélküli MTZ mini traktor legalább annyi érdeklődőt vonzott, mint a legnagyobb monstrumok. Ez a népszerű 152-es modell továbbfejlesztett verziója, immár 10–15 lóerős Kohler dízelmotorral felszerelve, felváltva a korábbi benzines erőforrást. Megfelel a legszigorúbb, Stage V emissziós előírásoknak, ezáltal az Európai Unióban is forgalmazható. Az átviteli rendszer is átalakult, ami még kényelmesebbé teszi a kezelő dolgát.

Az MTZ mindezzel együtt nyilvánosságra hozta, hogy a 132MT mini traktort dízel- és benzinüzemű változatokban egyaránt piacra dobja, hogy a gazdálkodóknak, kommunális célú felhasználóknak szélesebb választási lehetőséget biztosítson. A fehérorosz gyártó szerint sokan az efféle gépeket ATV-ként (lényegében kisterepjáróként) kezelik, hogy a nehéz talajú, szűk helyekre is eljussanak vele. A 132MT mini traktor tömeggyártása jövőre kezdődik.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE