Három új traktor Romániából: jönnek a 60 LE alatti gépek

2020.06.12

Megtartotta alkalmazottait és három új traktor kifejlesztésével töltötte a koronavírus-járvány miatti nehéz időket a román IRUM vállalat. A most bemutatott erőgépek a 30–60 LE-s tartományt fedik le.

Három új traktor Romániából: jönnek a 60 LE alatti gépek


A nagy múltú román IRUM vállalat többcélú, kis-közepes, Tagro néven gyártott mezőgazdasági traktorai a januári AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon mutatkoztak be a szélesebb nagyközönségnek Magyarországon. A teljesen saját fejlesztésű gépekből első körben három modell került piacra, mégpedig az IRUM TAGRO 86, 95 és 102-es változatok, amelyeknél a típusszám a lóerőben mért teljesítményre utal.

traktor

A reghini (szászrégeni) vállalat a koronavírus járvány tombolása idején sem pihent a babérjain, hanem befejezte három kisebb erőgépének fejlesztését. Az új modellek az IRUM TAG 3100, IRUM TAG 5025 C/CH és IRUM TAG 6225 C/CH nevet kapták, és 30, 47, illetve 60 lóerősek. Méretükből adódóan elsősorban a kisebb gazdaságok érdeklődhetnek utánuk, és ezt tükrözi az áruk is, amely 10 és 20 ezer euró között mozog majd.

traktor

„Célunk a fenntartható mezőgazdaság támogatása, fair áron környezetbarát erőgépeket kínálni a családi gazdaságoknak” – mondta el Mircea Oltean, az IRUM vezérigazgatója is. Az új traktorok a zöldség- és gyümölcsültetvényekbe, szőlészetekbe, és kisebb szántóföldi munkákhoz (pl. kaszáláshoz) lehetnek ideális választások, az említett környezetkímélést pedig a legjobb emissziós szintet képviselő, Stage V normának megfelelő motorok garantálják. Az opcionális Powershift váltó a kezelő dolgát teszi még könnyebbé.

t6225 min

Az IRUM szászrégeni üzemét 1953-ban alapították, a vállalat 1998-ban került a Maviprod cég tulajdonába, amely jelentős beruházásokat eszközölt a gyártósoron, valamint kutatás-fejlesztési részleget is létrehoztak. Hazai képviselőjük a MÁVIPROD Magyarország Kft., amely a Perkins kizárólagos képviseletének is számít nálunk. A román anyavállalat a járvány idején elsődleges fontosságúnak tartotta a munkaerő és a munkahelyek megtartását, és gazdasági-pénzügyi szempontból stabil állapotban vészelte át a nehézségeket.

traktor

traktor
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE