Új traktorok a Mahindra

2020.03.16

Bővülést vár a traktoreladások terén, ezért új modellekkel egészíti ki kínálatát a Mahindra az előttünk álló években. A fejlesztési és gyártási munka dandárját a résztulajdonában lévő japán Mitsubishi végzi el.

Új traktorok a Mahindra–Mitsubishi szövetségtől


A világ egyik legnagyobb traktorgyártója, az indiai Mahindra új erőgépcsalád kifejlesztésébe kezd a Mitsubishivel közösen. A japán cég egyharmadát 2015-ben vásárolták fel, és már akkor szóba került, hogy közösen fejlesztenek új termékeket (elsősorban a motorok és sebességváltók megosztása révén), illetve együtt keresnek új értékesítési lehetőségeket a világpiacon.

Az egyelőre K2 néven emlegetett új sorozat a tervek szerint négyféle traktorvariánst foglal majd magában. Az indiai és külföldi piacokon egyaránt értékesíteni kívánt erőgépek fontosabb részegységei Japánban készülnek, a Mitsubishi Agriculture Machinery vállalat felügyelete alatt. A várhatóan 2023-ban megjelenő modellek mellett a Mahindra intelligens, önvezető traktorok kifejlesztésén is dolgozik, amelyek az Indiát is sújtó agrárszakember-hiányt hivatottak enyhíteni. Az első ilyen erőgépek akár már 2021 közepén megjelenhetnek a kínálatban. A Mahindra a következő évre 5 százalékos bővülést vár a traktorpiacon, ezért döntött a modellválaszték kiszélesítése mellett.

TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE