A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Bosszúálló traktorral jelentkezett a Versatile

Traktorok - 2019.03.08

Az eddig főleg brutális méretű és teljesítményű traktorairól ismert Versatile márka meglepően szolid új erőgépekkel jelent meg a közönség előtt. A Nemesis névre hallgató masinák a 175–210 LE-s tartományt fedik le.

Bosszúálló traktorral jelentkezett a Versatile


Az orosz Rostselmash mezőgépgyártó vállalat kötelékébe tartozó kanadai Versatile február végén Arizonában mutatta be forgalmazóinak a Nemesis traktorcsaládot. A márkától szokatlan módon a középkategóriát (175–210 LE) képviselő széria sorozatgyártása már most tavasszal elindul, de a termelést csak ősszel futtatják csúcsra. Arról egyelőre nincs hír, hogy az erőgépek mikor jelennek meg az európai piacon is.

A Nemesis traktorok első körben Powershift váltóval kerülnek ki a gyárból, utána pedig fokozatmentes (CVT) verzióban is. A Versatile tervei szerint a későbbiekben teljesítményben újra megindulnak fölfelé, egészen 250 lóerőig bővítik a család kínálatát. A meghajtásról Tier 4 Final/Stage IV emissziós szintű Cummins motorok gondoskodnak. A masinák igény szerint akár Ålö homlokrakodókkal is felszerelhetők.

nemesis 22

Az új traktorok dizájnban is eltérést mutatnak a korábbiakhoz képest, a nagy monstrumokkal összevetve kecsesebbnek, kifinomultabbnak tűnnek. A változások minden bizonnyal összefüggnek azzal is, hogy a Buhler Industries (a Versatile anyavállalata) tavaly ősszel új vezetőt kapott Marat Nogerov személyében. A Nemesis név a görög mitológia bosszúálló istennőjére utal, és a (piaci) revánsra szüksége is lesz a Versatile-nak, amely 2018-ban rekordnagyságú, 45,5 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.
Címkék: traktor, mezőgépgyártás, Versatile, újdonság, veszteség