A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Az indiai óriás elérte Európát: jönnek a Mahindra traktorok

Traktorok - 2017.12.13

A Mahindra ebben az évtizedben a globális traktorgyártás éllovasává vált, megelőzve az amerikai John Deere márkát. Az indiai óriásvállalat eddig nem nagyon törődött az európai piaccal, de 2018-tól nagy erővel betör a kontinensre.

Az indiai óriás elérte Európát: jönnek a Mahindra traktorok


A világ egyik legnagyobb traktorgyártó vállalata a nálunk kevésbé ismert Mahindra. Az indiai cég 1963 óta foglalkozik erőgépekkel, és odahaza piacvezetőnek számít, de erősnek mondható az afrikai, dél-amerikai és csendes-óceáni térségben is, az USA-ban pedig a legjobb három márka közt szerepel. Kapacitása évi 150 ezer traktor előállítására alkalmas.

A Mahindra az utóbbi időkben Európában is aktivizálódott, 35 százalékos részesedést szerzett a kombájnjairól ismert finn Sampo Rosenlew cégben, illetve megvásárolta a török traktorgyártó Hisarlart és az ArmaTrac márkáról ismert Erkuntot. Az indiai vállalat idén először standot bérelt a hannoveri Agritechnica szakkiállításon is, ami arra utal, hogy komoly terjeszkedésbe kezd a kontinensen.

Az indiaiak nemcsak a mennyiségre mennek, de igyekeznek követni a modern idők diktálta trendeket is. A traktoraik már automata kormányzással is elérhetők, és a legújabb modelleket saját gyártású, a Stage IV emissziós előírásokat teljesítő motorokkal szerelik fel. A közelmúltban bemutatták első önműködő erőgépüket is, amely magabiztosan képes a terepakadályok felismerésére és elkerülésére. Az automatikus táblavégi fordulóknál is megbízható, ezért a Mahindra máris a vezető nélküli traktorok tömeggyártásán és globális piacra dobásán gondolkodik.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, USA, Európa, India, Mahindra, globális piac