TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Idén az év traktora: Valtra A4

Idén az év traktora: Valtra A4

Traktorok - 2017.03.01

Elnyerte a Valtra A104 Hitech a Tractor of the year 2017 díjat az idei SYMA kiállításon!

A traktorról: A jelentős erőfeszítés eredményeként kompletté vált a Valtra 4. generációs traktorválasztéka

v4ck

Az új Valtra A4 -széria az első 4. generációs Valtra traktor széria, melyet mind Suolahti-ban, Finnország-ban, mind Mogi das Cruzes-ben, Brazíliában is gyártanak majd, mellyel egy igazi globális traktorszériává válik. A 4. generációs A -széria egy teljesen új traktorcsalád, mely globális vásárlóinknak tett ígéretünk alapján, erősen visszatükrözi a Valtra hagyományos márka értékeit: Az Ön dolgozó gépe.

Új, kompakt motorok

A 4. szériájú modellek erőforrása a szinte művészi technológiákat ötvöző AGCO Power 4. lépcsős kibocsájtású dízelmotor. A három legkisebb modell 3,3 literes, míg a négy nagyobb modell 4,4 literes lökettérfogatú motorral rendelkezik. Ezek mindegyike négyszelepes, teljesen új, közös nyomócsöves befecskendező rendszerű, mely gazdaságosan teszi lehetővé a magas teljesítmény előállítását.

SCR (szelektív katalitikus redukció) technológiát alkalmaznak a nitrogén-oxid kiszűréséhez. Ennek megfelelően az új motorok kielégítik a 4. lépcsős környezetvédelmi követelményeket. Ugyanennyire fontos szempontként megfelelnek a vásárlók elvárásainak is, mind a teljesítmény, mind az üzemanyag-hatékonyság terén. A legkisebb modell, az A74, a költséghatékonyság érdekében, hűtött EGR rendszerrel rendelkezik.

v41

A motor felül egy teljesen új első vázkeret kialakítást kapott. A kipufogógáz tisztító rendszer és a motor méretei a kiláthatóság maximalizálása érdekében rendkívül kompaktak.

Több alváz opció

Az új A –széria nagyon széles, 75-130 lóerő közötti teljesítmény tartományban érhető el. Ezt egy intelligens, moduláris, építőszekrény elvű rendszer teszi lehetővé. Három különböző alváz méret kérhető, melyekkel teljes körűen kiaknázható a széles teljesítmény választék, melyek közös dizájnnal és komponensekkel készülnek. És, mint mindig kötelezően a Valtrák esetében, e családnak most is nagy a hasmagassága, melyre magától értetődően nagy szükség van erdészeti, vagy bizonyos szántóföldi munkaműveleteknél, mint pl. permetezésnél, vagy szecskázásnál.

Az A és N -szériás traktorok majdnem 50 %-át gyári homlokrakodóval szerelve kérik. Az új 4. generációs A -széria mindegyik alváz méretéhez úgyszintén újgenerációs gyári homlokrakodókat kínál a Valtra. Az új G-szériájú homlokrakodó családnál áttervezték a rakodógémet és az adapter felfogót, melyekkel jobbá vált a kiláthatóság és növekedett a stabilitás.

A 4. generációs A -széria külső megjelenésében is visszatükröződik a műszaki fejlesztés. Minden teljesen új. Az új traktorcsalád kiváló kiláthatóságot nyújt, nemcsak a homlokrakodós, hanem az egyéb munkaműveletek számára is, nappali, vagy éjszakai munkákban, jó, vagy kellemetlen időjárási körülményekben, épületen belüli és szántóföldi munkákban egyaránt. A 365 napos kiláthatósági koncepció már bizonyította sikerességét az N4-es és a T4-szériák esetében.

Sokoldalú hajtóművek

Az új A -szériában a Valtra méltán elismert HiTech irányváltós hajtóművét az ebben a traktorosztályban valaha is előfordultak közüli legjobb mechanikus hajtómű, ill. hajtásrendszer támogatja. A 12 előre/ hátra sebesség fokozat csak két tartományra van elosztva, mely minimalizálja a kétkaros sebességváltások szükségességének a gyakoriságát. Egy további szuper mászó fokozat is elérhető, mellyel akár 90 m/óra (1400/min motorfordulaton) lassúságú sebesség is kapcsolható, mellyel e váltó nagyon széleskörű alkalmazásokhoz is megfelelővé válik.

Az irányváltás keménysége a vezetői preferenciákhoz, a különféle feladatokhoz, vagy vezetési szokásokhoz egyedileg állítható. Ezen felül az AutoTraction és HiShift funkciók- a jól ismert tengelykapcsoló használatát minimalizáló Valtra innovációk – még tovább könnyítik a vezetés élményét. Egy szinkronizált irányváltású mechanikus hajtómű is elérhetővé válik később olyan vásárlók számára, akik relatíve rövidebb ideig dolgoznak a traktorral, vagy nem végeznek vele homlokrakodási munkálatokat.

5,2 tonnás emelőképesség és 98 l/min hidraulika térfogatáram

Az új A-széria a más traktorokon már megtalálható elektromos AutoControl-os függesztő mű vezérlésű. Az okos moduláris építőszekrény elv lehetővé teszi, hogy mindegyik 4. generációs A –szériájú modell akár 5,2 tonna emelőképességet nyújtson.

Az „OC” (nyitott központú) hidraulika minden feladat számára elegendő hidraulikus teljesítményt biztosít. A max. 98 liter/perc térfogatáram még nagy homlokrakodók, vagy egyéb munkaeszközök számára is gyors mozgatási sebességet garantál. Az új A -szériás traktorok akár három kihelyezett hidraulika szeleppel is kérhetők. A választható opciók között a hidraulika térfogatáram szabályozás is szerepel.

Teljesen új fülke

Az A4-es szériát egy teljesen újtervezésű fülkével szerelik, amely a legtágasabb ebben a traktor osztályban. Az új fülke kényelmes és praktikus, a traktor használata benne kellemes és könnyű. A kiváló ergonómiát olyan teljesen elektronikus vezérlések, mint a 4WD, a differenciálzár, az függesztő mű kezelés és a teljesítmény monitor is, fokozzák. Az új fülke nagyon csendes is, és rendes pót-utas ülés is kérhető hozzá opcióként. És ne feledkezzünk el az opcionális LED-es hátsó lámpákról sem, melyek teljesen hasonlóak az N4-es és a T4 szériákon lévőkhöz.

A felhasználói felület egyedi Valtra kialakítású, akárcsak a belső világítás. Úgy pihenhet, hogy közben hatékonyan dolgozik. A fülke szélessége és a kiláthatóság kedvezően hasonlítható a Valtra N4-es és T4 –es szériákhoz, kivéve hogy a vezetőfülke a kisebb A4-es szériákon kissé rövidebb. Mint minden Valtra esetében a vezetőülés 180 fokban hátraforgatható, hogy hátrameneti munkavégzéssel fokozhassuk a termelékenységet.

Az új A-széria vásárlói igényekre szabottan készül

Mint minden Valtra traktor, az új A -széria is a vásárlói igényekre szabva készül a Valtra Finnországi gyárában. A moduláris építőszekrény elv, az elérhető tulajdonságok és opciók százai garantálják, hogy a 4. generációs A -szériás traktor teljes mértékben a vásárlói igényekre szabva legyen kivitelezhető. A traktor - egyedei igényekre - még tovább finomítottan szabható testre a Valtra Unlimited csarnokban. Az AGCO elérhető pénzügyi és egyéb szolgáltatásai teszik az Ön választását még jobban fenntarthatóvá.

A szállítások a nyáron kezdődnek

Az új Suolahti gyártású 4. generációs Valtra A -széria bejelentése a média és a nagyközönség számára a 2017 évi SIMA kiállításon történik meg. A sorozatgyártás az új A-széria esetében 2017 nyarán kezdődik el. A traktorok további kiállítások és vásárlói tesztvezetések számára 2017 júliusától lesznek elérhetők.

Modell választék

Az A4-es szériák választéka hét különböző modellt foglal magába, három különböző alváz osztállyal. Mindegyik modell fülkés, 4WD-s kialakítású.

vtabl

Videó

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva a fenntartható védelmet kereső gazdák számára ...

A növénytermesztők sikere nagyban függhet a vetőmagok megfelelő, hatékony védelmétől már a vetés pillanatában. ...