TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Élesben: a Quivogne Baranyában tett próbára egy OPaLL-AGRI magágykészítő kompaktort

Élesben: a Quivogne Baranyában tett próbára egy OPaLL-AGRI magágykészítő kompaktort

Gépesítés - 2023.03.26

Méterenként 40 LE bőven elégnek tűnik a robusztus és strapabíró OPaLL-AGRI magágykészítő kompaktornak, amelyből egy példányt nemrég Baranyában üzemelt be a hazai forgalmazó Quivogne.

A talajművelő gépeket gyártó francia Quivogne hosszú évek óta már Magyarországon is jelen van termékeivel. A vállalatot 1946-ban alapította a névadó Louis Quivogne (ejtsd: kivon) Kelet-Franciaországban, mindössze 20 esztendősen, ám a háború után az üzlet viszonylag gyorsan beindult. A cég azóta is családi tulajdonban van, ami mindig garanciát jelent a megbízhatóságra és korrekt üzleti viselkedésre.

A Quivogne forgalmának egyharmada exportból származik, és Magyarországon is van már jó ideje képviseletük. Ők forgalmazzák idehaza a cseh OPaLL-AGRI munkagépeit is, amelyek közül a Saturn IV (negyedik generációs) magágykészítő kompaktor az egyik legnépszerűbb.

Ennél az elmunkáló elemek több sorban helyezkednek el, és a teljes gép akár hét részből is állhat: simító, henger, simító, 2 vagy 3 soros kapaszekciók, henger, simító és Crosskill henger. Az 1,5 és 2 méteres tagokra az elmunkáló eszközök paralelogramma-felfüggesztéssel kapcsolódnak. A mindig pontos mélységtartás, a tökéletes talajkövetés, és az aprómagok részére optimális magágyfrakció kialakítása nem jelent gondot a Saturn IV számára.A simító, illetve első sor henger után következő kapaszekció négy különböző kialakítású kapával érhető el, merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. Az alapfelszereltséget a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott, nyírócsavaros kapakialakítás jelenti, lúdtalp kapával.

A kapaszekciót 330 mm átmérőjű henger és simító kombinációja követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400 mm átmérőjű Crosskill henger garantálja. A Saturn IV precíziós kompaktor 3 és 4 méteres munkaszélességben függesztett változatban érhető el, míg 3-4-5-6 méteres munkaszélességben félig-függesztett kivitelben. Méterenként 30–40 LE a vonóerő-szükséglet.

A közelmúltban Baranyában üzemeltek be egy 6 méteres félig-függesztett munkagépet, amelyről a Quivogne videót is készített. A húzásról egy 242 LE-s Fendt 724 Vario traktor gondoskodott, minden erőlködés nélkül, a méterenkénti 40 LE tehát megfelelőnek bizonyult.Címkék: magágykészítés, magyarország, baranya, video, kompaktor, quivogne, opall-agri, vonóerő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szántóföldi gazdálkodás – Szántsunk vagy ne szántsunk?

Évtizedekkel ezelőtt az amerikai kontinensen jelent meg és mára a tengeren túlon teljesen elterjedt a forgatás ...