A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max

Erősebb, nagyobb, komfortosabb…

Erősebb, nagyobb, komfortosabb…

Permetezéstechnika - 2017.06.18

Itt az új Bargam Grimac J önjáró permetezőgép Az olaszországi Bargam mezőgazdasági gépgyár permetezőgépek széles palettáját gyártja már évtizedek óta. Csak önjáró permetezőgépekből több típust is gyártanak és szabnak testre a megrendelők egyedi igénye szerint.

Erősebb, nagyobb, komfortosabb…


Hazánkban a legnépszerűbbek a nagy szabad hasmagasságú, robosztus és kedvező piaci árú GRIMAC-modellek.

A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően az önjáró permetezőgépekbe is új, AdBlue-s motorok kerülnek.

Az új motorok jelentős modellfrissítést is eredményeztek, így a Bargam gépgyár is megújította GRIMAC modelljét. Az utódmodellt Grimac J névre keresztelte. Az új modell nagyobb teljesítményű motorral és hajtáslánccal, tágasabb és komfortosabb vezetőfülkével és még nagyobb (193 cm) szabad hasmagassággal bír az elődmodellhez képest. Az új GRIMAC J tempomattal rendelkezik és fülkéből, menet közben állítható a nyomtávolság, továbbá légzsákos és nem légzsákos szórókerettel is rendelhető az elődmodellhez hasonlóan.

Az új modell egy erősebb 6 hengeres, 224 LE (165 kW) teljesítményű IVECO TIER 4B vízhűtéses dízelmotort kapott. Munkavégzéshez és vonulási sebességhez optimalizált motorfordulatszám-vezérléssel rendelkezik. Kétfokozatú (0-25 és 0-40 km/óra), csúszásmentes „SRS” hidrosztatikus összkerékhajtását, POCLAIN hidromotorok (MS 11 első, MS18 a hátsó hajtás) és sebességtartó automatika biztosítja. A hidrosztatikus fékrendszerű Bargam Grimac első kerekei tárcsafékezésűek, a gép rugózása az első és hátsó tengelyen tartályszint vezérelt hidropneumatikus.

A kétszemélyes, légkondicionált, panoráma kitekintést biztosító vezetőfülkéből (hidraulikusan felhajtható lépcsővel), 
a gép irányítása állítható hidraulikus szervokormánnyal végezhető. Az összkerék kormányzás oldalazó haladásra is lehetőséget biztosít, a motoros mozgatású tükrök segítségével pedig a 6,5 m sugarú fordulási terület is mindvégig jól belátható.Opcióként szórófejenkénti szakaszolás, intelligens fúvókaválasztás, ultrahangos automatikus szórókeretszintezés, táblatérkép alapú kijuttatás, RTK pontosság és robotkormányzás is választható hozzá.

A közkedvelt GRIMAC gépcsalád, az új modell előnyösebb tulajdonságainak köszönhetően várhatóan még vonzóbb lesz a gazdák számára.

A gép forgalmazója: INTERAT ZRT.


Címkék: permetezőgép, permetezés, Bargam Grimac , szórókeret, INTERAT

KIEMELT HÍREK

Kiskert Kárkép - 2023.02.17

A hazai gasztrokultúránk meghatározó növénye a burgonya. Elkészítésének módjait a magyar társadalom párszáz év alatt tökéletesre fejlesztette.

Agrárgazdaság - 2023.03.27

A természetes vizeinket egyszerre kell védeni és használni. Ezt szolgálja az az uniós előírás is, miszerint 2023 végéig a magyar gazdáknak is be kell jelenteniük az engedély nélkül ...

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...

Kiskert Kárkép - 2023.02.19

Hiába a nagy kert, ha nem jó fekvésű, vagy a nap nagy részében beárnyékolja a szomszéd háza? Természetesen ekkor sem kell csüggednünk, van megoldás!

Agrárgazdaság - 2023.01.28

Ugyan silány minőségű az importált áru, de olcsó, és rontja a magyar gazdák piaci lehetőségeit is

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.