A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Egy állandó munkatárs – SAE TURBMATIC Defender axiálventilátoros permetezőgép

Permetezéstechnika - 2015.07.04

Az erősen iparosodott észak-olaszországi térségben, Ferrara városában működő SAE di A. Poltronieri & C. S.A.S. vállalkozás fő profilja a szőlő-gyümölcs, valamint kommunális és magasfa permetezőgépek építése. A SAE gyár által készített gépek küldetése a tartósság és a megfelelő teljesítmény.

Egy állandó munkatárs – SAE TURBMATIC Defender axiálventilátoros permetezőgép



A SAE permetezőgépek magyarországi importőre, forgalmazója és szervize, a bicskei Interat Zrt. 1994 óta forgalmazza és javítja az olasz gyártó termékeit és tartja raktárán alkatrészeit.
A SAE kínálatában szereplő függesztett axiálventilátoros gépek legkisebb tagja 300 literes, a legnagyobb pedig 1000 liter. A vontatott változatok 600, 800, 1000, 2000 literesek lehetnek. A ventilátorok mérete és típusa meghatározza a hatótávolságot, illetve a teljesítményigényt is. A legkisebb ventilátor átmérője 650 mm, ezt követi a 810 mm-es, majd a 910 mm-es változat. Ezek hatásosan permeteznek 
3, 5 és 6 méteres sugárban. Ha magasabbra szeretnénk juttatni a permetködöt, a 910 Biflux változat 8-9 métert képes elérni, a 910/810 TWIN géppel 9-10 méter magas ültetvényt kezelhetünk, az 1100 Biflux változat pedig 12 méterig dolgozik.
A SAE Turbmatic Defender 2000/910-150 vontatott szőlő-gyümölcs permetezőgép egy minőségi termék, mely mellőzi az olcsó vagy gyenge anyagokat, a beépülő alkatrészek minősége kifogástalan. Alváza és az axiálventilátor háza is tűzihorganyzott acél, a ventilátorlapát alumínium, a szórócsövek anyaga rozsdamentes acél. Standard jellemzői a kétfokozatú gyorsító hajtómű és az álló plusz forgólapátos ventilátorkialakítás. Így a kifújt permetköd szimmetrikus eloszlású, mindkét oldalra egyforma mennyiség jut. A membránzáras, két fúvókát tartalmazó szórófejek egyenként elzárhatók.
Az új fejlesztésű MK2, PE 2000 literes permetlétartálya jobban üríthető. A vontatott gép 400 mm széles gumiabroncsokon gurul, és láthatóságáról világításszett gondoskodik. A gép 12V-os főelzáró-szakaszoló-nyomásbeállító egységgel rendelkezik, ezt kiegészíthetjük dózisszabályozó automatikával.
Az opciós kínálatban megtalálható az ultrahangos fakimaradás-érzékelő automatika is, amely szintén a vegyszer-megtakarítás szempontjából lehet hasznos ott, ahol a fák között sok szünet van.

INTERAT ZRT.


Címkék: