Az utaktól a tetőkig használható a Bobcat új adaptere

2020.07.25

A Bobcat már eddig is 100-nál több munkaeszközt kínált a gépeihez, de a palettát most tovább bővítette a csúszókerekes és hevederes kompakt rakodókhoz való magasnyomású mosó adapterrel. A Doosan csoporthoz tartozó amerikai márka a világon elsőként kínál ilyen megoldást ebben a szegmensben.

Az utaktól a tetőkig használható a Bobcat új adaptere


Az új adapter a magasnyomású víz segítségével utak, járdák és más alkalmas felületek tisztítását teszi lehetővé. A plug&play kialakítás a Bobcattől megszokott módon gyors kapcsolási lehetőséget biztosít, így a kezelő egymaga is könnyen elboldogul a munkaeszközzel. Az adapter kompakt méretei nemcsak kiemelkedő hatékonyságot garantálnak, de egyszerűsítik a szállítást is.

Jelenleg háromféle magasnyomású mosó adapter érhető el a kínálatban, mégpedig a 250S, 250M és 250L modellek, amelyek a különböző méretű kompakt rakodókhoz illeszkednek, és számos feladat ellátására teszik alkalmassá a gépeket. A Bobcat ezek közé sorolja az építőipari és útépítő munkákat, a fertőtlenítést (ami a koronavírus-járvány idején különösen aktuális), valamint az utcabútorok tisztítását, vasutak, hidak és alagutak takarítását, de a gépek és istállók rendben tartását is.

Az új adapter használati körét szélesíti, hogy nemcsak a rakodó fülkéjéből üzemeltethető, de egy szórópisztoly segítségével nagyobb magasságra, még célzottabban kijuttatható a víz, így akár homlokzatok, tetők, nehezen elérhető helyek, objektumok tisztítására, fertőtlenítésére is alkalmassá válik. A 20 méteres tömlővel rendelkező tömlődob révén könnyű feladat a célterület megközelítése.

A 250S modell a Bobcat S100 csúszókormányzású rakodóhoz a legideálisabb, a 250M változat az S450-től S650-ig terjedő rakodókhoz, valamint a T450, T590 és T650 kompakt hevederes rakodókhoz. A legnagyobb verzió, a 250L modell az S630, S650, S770 és S850 kompakt rakodókhoz, illetve a T590, T650, T770 és T870 kompakt hevederes rakodókhoz illeszkedik a legjobban. A magasnyomású mosó adapter használatához ugyanakkor (az S100 típus kivételével) a Bobcat Attachment Control Kitre van szükség. A munkaeszköz előnye, hogy a rakodógép teljesítménycsökkenése nélkül üzemeltethető. A szivattyúban nincsenek forgó alkatrészek, ez pedig jelentősen megnöveli a szerkezet tartósságát, illetve alacsonyabb fenntartási költséggel jár. A lebegő első támasztókerék simább futást és gyorsabb működést biztosít az adapternek.
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE