Hirdetés
Minőséget kínálnak

Minőséget kínálnak

Egyéb - 2017.09.22

Önindítókat, generátorokat javít és forgalmaz az Auto-Vill Centrum Kft. Önindítók, generátorok, világító- és fényjelző, illetve más villamos berendezések nélkül ma már elképzelhetetlen a traktorok, kombájnok, rakodók és különféle munkagépek biztonságos és szabályos üzemeltetése. A debreceni Autó-Vill Centrum Kft. ezek forgalmazására, felújítására, javítására alapozta tevékenységét.

A cégalapító Zelizi Tibor 1989-ben még egyéni vállalkozóként indult, majd 1998-ban jött létre a mai gazdasági társaság, az öt-hat alkalmazottat foglalkoztató Autó-Vill Centrum Kft. Elsősorban felújított önindítók, generátorok értékesítésével és javításával foglalkoznak, amelyek minőségben bőven felveszik a versenyt 
az új készítésű, olcsó árkategóriát képviselő, zömmel kínai gyártmányú termékekkel. „Nekünk még nem volt szerencsénk olyan távol-keleti eredetű erőgép-, kombájn-, targonca- vagy más mezőgazdaságigép-indítóhoz és -generátorhoz, amely a garanciaidőn túl hibásodott volna meg. Tapasztalataink szerint ezek nem sokáig bírják, de az alacsony ár vonzóvá teszi őket” – állapította meg az ügyvezetői posztot betöltő Zelizi Tibor. A legnagyobb gondot az jelenti számukra, hogy a meghibásodott eszközöket nem lehet visszaküldeni a gyártó országba. Elvileg fogadják ugyan a termékeket, ám ha már szétszerelték azokat (ami a vizsgálat során elkerülhetetlen), akkor onnantól kezdve elvesztették garanciájukat.

Mindez ördögi körnek tűnik, ám egy jól kitalált és a partnerek által is elfogadott üzleti modellel sikerült megoldást találni a problémára. Az ügyfeleknek csak be kell vinniük a hibás terméket, amelyért rögtön egy újszerű, jó minőségű, felületkezeléssel ellátott, vagyis teljes körűen felújított cseredarabot kapnak, és erre az Autó-Vill Centrum Kft. garanciát is vállal (általában fél év a szavatossági idő). A cseredarabon természetesen minden részegység ki van javítva, át van dolgozva, ki van cserélve, a műhelyben elvégzik rajta a szükséges szerelést. A behozott régi termékeket szintén újszerű állapotba hozzák, és később másnak értékesítik. A módszer azért működik, mert ha egy gép megáll, 
a gazdának azonnali megoldásra van szüksége, nem tudja kivárni – különösen csúcsszezonban – még az egy-két napos javítási határidőt sem.

Az Autó-Vill Centrum Kft. különféle autóvillamossági cikkeket árusít, amelyek a mezőgazdaságban kellhetnek. Forgalmának bő negyede az agráriumban tevékenykedő partnerektől származik, ami nem csoda, hiszen a szántóföldön dolgozó gépek alkatrészei komoly igénybevételnek vannak kitéve. Poros vagy sáros körülmények közt dolgoznak, gyorsabban tönkremennek, a különféle szennyeződések és extrém terhelések nagyban befolyásolják az élettartamot. Állandó slágertermékeknek számítanak az indítómotorokon és generátorokon kívül a villogólámpák, amelyekből a cég CE minősítésű LED-es termékeket kínál vásárlóinak. Ezek sokkal feltűnőbbek, így biztonságosabbak mind a gépkezelők, mind az úton közlekedők számára. Nyáron keresettek a befúvó-, illetve hűtőventilátorok és mellettük különböző lámpatesteket, izzókat, szerelési anyagokat, sarukat, kábelvégeket, kábelkötegelőket, gégecsöveket is tartanak. 2005 óta forgalmazzák az orosz hadiipar termékét, a XADO márkanéven futó, beépülő fémkerámiát tartalmazó olajszármazékokat és adalékokat.

Az Autó-Vill Centrum Kft. folyamatosan fejleszti webáruházát, így szélesebb körben is értékesíthet. 2005 óta működnek jelenlegi helyükön, a debreceni belváros szélén (a Tescóval szemben): itt van az üzlet, az iroda, és a közelben végzik a javítást is. A rugalmas nyitvatartási idő révén is próbálnak versenyben maradni, sürgős esetben munkaidőn túl is partnereik rendelkezésére állnak.

 
Szerző: AgrárUnió

Címkék: minőség, Auto-Vill Centrum Kft., generátor, önindító, felújítás, javítás
Kiemelt hírek