TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,61
USD: 361,87
CHF: 398,93
GBP: 445,24
Hirdetés
Új telephelyen a Deraland

Új telephelyen a Deraland

Egyéb - 2017.08.17

Itt minden megtalálható, ami a traktor körül számít A traktorok és mezőgazdasági gépek kiegészítő berendezéseit forgalmazó Deraland Kft. júniusban tartotta új, 2000 négyzetméteres kaposvári telephelyének megnyitóját.

A gazdáknak időt, üzemanyagot, vagyis költséget megtakarító, bevált és minőségi eszközök – egyebek mellett homlokrakodók, hárompont-függesztések, TLT hajtóművek, gumihevederes járószerkezetek, vonóbekötés rendszerek – így végre egy helyre kerültek 
az irodákkal és a kiszolgálóhelyiségekkel.

A kaposvári Deraland Kft. családi vállalkozásként működik 16 éve. Az értékesítést nagyrészt viszonteladókon keresztül folytatja, partnerei közé tartozik a KITE Zrt., az AXIÁL Kft., az Agrotec Magyarország Kft. és az Agro-Békés Kft. is. Júniusban átadott telephelyüket 2016 tavaszán vásárolták meg, majd az átalakításokat követően 2017 áprilisában vették birtokba. Az ügyfelek kiszolgálása így már modern körülmények közt, mindent egy fedél alá hozva történhet.

A sikerek megalapozása

A Deraland sikereit a holland Zuidberg termékek forgalmazása alapozta meg, amelyek természetesen ma is fontos részét képezik a 2016-ban közel 220 millió forintos nettó árbevételt elért kaposvári cég kínálatának. A legújabb mellső felfüggesztés integrált hidraulikacsatlakozókkal és 7 pólusú csatlakozóval rendelkezik, a frontkaszákhoz használt rugóbekötések a traktorkialakításhoz illeszkednek. Az újratervezett emelőhimba révén a maximális hasmagasság 10 cm-rel, az emelési tartomány pedig 90 cm-ig nőtt a gyári szerelésűvel összehasonlítva. Az eszköz alkalmas standard, Eco, EcoTwin és nagy hatásfokú TLT-hez egyaránt. A vonószemet központilag helyezték el az emelőhimbán a kényelmes használat érdekében, míg a karbantartást a könnyen hozzáférhető zsírzópontok segítik.

A Zuidberg Tracks leányvállalat gumihevederes járószerkezetei a káros talajtömörödés megelőzésének hasznos eszközei. A vetés után 30 cm-ig tömörödött talaj akár 55–60%-kal csökkentheti a hozamot, és erősen deformálhatja a növények gyökereit is. A holland Wageningen Egyetem független vizsgálata szerint a gumihevederes járószerkezet alkalmazásával 40%-kal alacsonyabb tömörödés volt mérhető a hagyományos abroncsokhoz képest. Ráadásul ez a megoldás javítja a talajkövetést, valamint növeli a vonóerőt és a stabilitást. A járószerkezetek közül a C változat közvetlenül a kerékagyra szerelhető (8 és 10 csavaros agyakhoz egyaránt illeszkedik), az OC jelzésű pedig a tengelyrúdra, míg az F típushoz segédalváz szükséges.


Párhuzamos vezetés, 
kiszóródás nélkül

rakodógépA svéd Alö AB mezőgépgyártó vállalat Quicke márkanevű traktoros homlokrakodói szintén megtalálhatók a Deraland kínálatában. A Q sorozatba tartozó termékek hatékony és biztonságos megoldást kínálnak a gazdáknak. A család 17 modellt foglal magába a 60–300 LE teljesítménytartományba eső erőgépekhez. A Delta segédalvázrendszer nagy teherbírásra méretezett, és pontos kialakítású, nagy felfekvőfelületekkel rendelkezik. A nehéz és bonyolult munkák elvégzését segíti a 60 mm széles U tartó és a 40 mm-es rögzítőcsap is, amely normál körülmények között nem veszi át a terhelést. 
A Lock& Go rendszer szerszám használata nélkül teszi lehetővé a rakodó csatlakoztatását és szétkapcsolását. A Q Link precíz párhuzamvezető rendszer előnye, hogy 
a szögállás beállítása után a munkaeszköz megtartja helyzetét, emellett egyszerű és extra erős. A megnövelt (körülbelül 58 fokos) merítési szög révén kisebb magasságnál is csökken a kiszóródás veszélye. 
A keresztösszekötőt alacsonyra helyezték a jobb kilátás érdekében, és benne találhatjuk az elektromosan kapcsolható (opcionális) lengéscsillapítást is, így az védve van a sérülésektől. A hidraulikus eszközreteszelés a vezetőülésből aktivál-ható, vagyis a munkaeszköz cseréje ké--nyelmes és biztonságos.

A Q-Companion digitális platform in--tegrált megoldást kínál a homlokrakodó üzemeltetéséhez. A színes kijelzőből és szenzorokból álló rendszer három területen bizonyul kiváló segítségnek: felügyeli a rakodó helyzetét, szögét és a fennmaradó emelési teljesítményt, valamint kiszámolja az emelt tömeget és nyomon követi az össztömeget, illetve emlékeztet a karbantartási időszakokra. A munkaadatok a nap végén letölthetők belőle további elemzés céljából.


Nagy teherbírás, 
hosszú élettartam

vonóbekötési rendszerA Deraland a traktorokhoz és vontatmányokhoz való Scharmüller vonóbekötés-rendszereket is forgalmazza. A családi tulajdonban lévő osztrák gyártóvállalat a világon elsőként kezdte meg a K80 típusszámú, vonógolyós, 30 fokos billenési szögű vonóbekötések fejlesztését. 
Az egyre növekvő teljesítményű traktorok egyre nagyobb tömegű vontatmányokat hordoznak közúton és talajon egyaránt. 
A megnövekedett vonószemterhelést, valamint a lassítás és gyorsítás során jelentkező terheléseket a csapos vonóbekötések nem képesek hosszú távon biztonságosan elviselni, a K80 vonóbekötés viszont játékmentes, nagy teherbírású és hosszú élettartamú megoldást kínál erre a problémára. A Scharmüller gömbfejes, illetve csapos pótkocsi- és munkagép-vonószerkezetek s mellettük a hidraulikus kényszerkormányzás-rendszerek szintén megtalálhatók a Deraland kínálatában.

A 2001-ben alapított Deraland Kft. munkagép-kiegészítő termékek és szerelvények kereskedelmével, szaktanácsadásával foglalkozik. A traktorok és mezőgazdasági gépek üzemeltetési költségeinek csökkentéséhez nagyban hozzájáruló berendezéseket kínál mezőgazdasági termelőszervezetek, valamint magángazdálkodók számára.

A forgalmazott eszközök közül kiemelkednek a mellső hárompont-függesztés és mellső TLT hajtóművek, traktoros homlokrakodók, tisztító ventilátorok, gumiabroncs-nyomásszabályozó rendszerek, vonóbekötés-rendszerek traktorokhoz és vontatmányokhoz, gumihevederes járószerkezetek, illetve kommunális berendezések mellső függesztésekre és homlokrakodókra.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, Deraland, megnyitó, telephely, Zuidberg
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Körkörös gazdaság: Hatályba lép a fenntarthatóbb, körkörösebb ...

A mai napon hatályba lép egy új törvény, amely biztosítja az akkumulátorok begyűjtését, újrafelhasználását és ...