TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Az innováció ünnepe

Az innováció ünnepe

Egyéb - 2017.08.16

Ha valaki a Hajdú-Bihar megyei Nádudvar környékén járt 2017 júniusának második felében, feltűnhetett neki a horizonton egy érdekes négyárbócú fehér sátor. Nem véletlenül, hiszen ez volt a KITE Innovációs Napok rendezvényének legnagyobb attrakcióját nyújtó bemutató helyszíne.

De ezenfelül sok minden más is történt ezen a nagyszabású, monumentális rendezvényen. A KITE Zrt. által képviselt innovatív mezőgazdasági technológiát 2017. június 20–22. között láthatta a nagyközönség.

A rendezvény apropója az, hogy a KITE Zrt. ötévente mutatja be a már meglévő és leendő partnerei számára a precíziós gazdálkodással kapcsolatos tapasztalatait, kutatási és fejlesztési tevékenységét. Erre az idei évben a társaság nádudvari központjának területén, illetve a várost övező, a Fejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatóság kutatásainak területeit biztosító szántóföldi parcellákon került sor.

A különleges hétköznapok rengeteg látogatót vonzottak a KITE Zrt. központjába. Összesen a rendezvény három napja alatt több mint 3000 partnerüket láthatták vendégül, akiket lenyűgöző látványelemekkel és saját tevékenységükön alapuló információkkal fogadtak.

A nap folyamán szervezett buszjáratok segítségével mutatták meg a látogatóknak a kutatási területeiken található, nem mindennapi látványt nyújtó repce-, kalászos-, szója-, kukorica- és napraforgó-állományok mezoparcellás és multifaktoriális kísérleti területeit, illetve a technológiába illeszthető műszaki eszközöket. A rendhagyó szántóföldi bemutató után prezentáció következett a KITE Zrt. Nádudvari Alközpontjának 2016-ban átadott oktatótermében a cég IT-fejlesztéseivel kapcsolatban. Szó esett a precíziós gazdálkodás során felhalmozódott adatok kezeléséről, a precgazd.hu honlap újdonságairól és az új fejlesztésekről, mint a meteorológiai adatok kezelése, valamint a terményszárítással kapcsolatos legújabb technológia bevezetése.

A koronát a napra pedig a KITE Zrt. majd teljes műszaki kínálatát felvonultató Lóerőművészek produkció helyezte fel, amelyben a legkisebb fűnyírótól a legnagyobb kombájnig a teljes traktorsoron, logisztikai eszközökön és különleges betakarítóeszközön át igyekeztek az általuk forgalmazott műszaki eszközöket szemléltetni.

A bemutatott termékkör szélességét már csak a show monumentalitása múlta felül a Dirty Led Light Crew LED-táncosainak bemutatójával és a Rippel fivérek lélegzetelállító produkciójával, amelyhez tökéletesen társult a logisztikai központ udvarán felállított cirkuszi sátor hatalmas belső tere. A délután folyamán a Fejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatóság szakembereinek bevonásával lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek a délelőtt megtekintett kísérleti parcellák újbóli felkeresésére, szakmai konzultációra, valamint egy öntözési bemutatóra is sor került a Miskolci Egyetem talajtani szakembereinek részvételével.

Elmondhatjuk, hogy a nap folyamán minden tökéletesen igazodott Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója megnyitóbeszédében elhangzott gondolatokhoz, aki igyekezett a KITE Zrt. innovatív kutatási és fejlesztési tevékenységét leírni.

Elmondta, hogy a mezőgazdaság területén a cég közel 45 év alatt olyan komplex rendszert hozott létre, mely felerősíti a benne lévő elemek, jelen esetben az agrotechnológia, műszaki megoldások és IT-technológia egymásra gyakorolt hatását, és rendszerszemlélettel ellátva, hosszú távon, fenntartható módon képes biztosítani a magyar mezőgazdaság jövedelemtermelő képességét és versenyképességét.

A KITE Zrt. ma, mindent összevetve, évente több mint egymilliárd forintot költ kutatási és fejlesztési tevékenységére, és ezzel Magyarország vezető innovátorai között előkelő helyet foglal el.

Címkék: innováció, precíziós gazdálkodás, bemutató, kutatás, KITE, Nádudvar, fejlesztés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. ...

Az öntözésfejlesztés, napjaink hektikus időjárási körülményeire reagálva, az egyik leghamarabb megtérülő ...