TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Komplett kínálat – KITE Napok Hódmezővásárhelyen

Komplett kínálat – KITE Napok Hódmezővásárhelyen

Egyéb - 2015.06.03

Az állattenyésztés gépesítését állították a középpontba az idei hódmezővásárhelyi KITE Napokon, április 24-25-én. A nádudvari székhelyű cég hódmezővásárhelyi alközpontjában az etetés, bálázás, trágyakezelés, valamint a telepi és telepen kívüli logisztika gépeit mutatták be az érdeklődőknek.


A KITE Zrt. nyílt napján közel félszáz darab, bő félmilliárd forint összértékű eszközt állítottak ki.

Orczik Gábor KITEOrczik Gábor vezérigazgató helyettes


„Rövid kitérő után ismét forgalmazni kezdtük a Kuhn márkát, a zöld gépsorából a kaszákat, rendsodrókat, rendterítőket, etető-kiosztó kocsikat, valamint bálacsomagoló és -bontó gépeket lehet most megtekinteni, amelyek a prémium szegmenst képviselik” – emelt ki néhány újdonságot Orcsik Gábor műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes. Az állógépes kiállításon a felsoroltak mellett láthattunk még John Deere önjáró silózót, fix kamrás és hevederes bálázókat, tolókaros és ráülős fűnyírókat, illetve John Deere és JCB traktorokat. A JCB márka ezen kívül törzscsuklós, teleszkópos és csúszókormányos rakodókkal is képviseltette magát. A bálaszállítás hasznos eszköze lehet a Fastrac traktor, amely nagyon gyors logisztikát képes biztosítani, ezért Orcsik Gábor szerint is komolyabb szerepet érdemelne a hazai mezőgazdaságban. A kamionos szállítás kiváltására is tökéletesen alkalmas, hiszen például Fliegl bálaszállító pótkocsival kiegészítve is el tudja érni a közúton az óránkénti 
65 km/órás sebességet. A bemutató kínálatát a Joskin pótkocsik, tartálykocsik, bálaszállító kocsik, a Geringhoff silófólia-töltője, valamint a prémium márkának számító német Hüdig, illetve a jó ár-érték arányú, olasz Irriland öntözőberendezések tették teljessé.

Bozsér Róbert Áron régióigazgatóBozsér Róbert Áron
régióigazgató


„A KITE Zrt.-nél két-három éve döntöttük el, hogy a növénytermesztés mellett az állattenyésztésben is kialakítjuk azokat a technológiai megoldásokat, amelyek a hatékony tömegtakarmány-előállításhoz szükségesek – adott magyarázatot Orcsik Gábor a nyílt napokon prezentált széles gépkínálatra. – A cél az, hogy az állattenyésztő egy évben kétszer is be tudjon takarítani nagy tömegű, jó minőségű tömegtakarmányt.” A feladat látszólag egyszerű, pedig valójában nem az. Ha ugyanis kalászosok után akarnak például silókukoricát vetni, akkor a betakarításra, bálázásra és a másodvetés elvégzésére legfeljebb csupán egy hét marad. 
A feszített munkatempót pedig csak több művelet egyidejű elvégzésére alkalmas gépekkel lehet tartani, illetve azokkal 
a technológiai megoldásokkal, amelyeket a KITE Zrt. is javasol a gazdálkodóknak. Komplett kínálat – KITE Napok Hódmezővásárhelyen 
A hódmezővásárhelyi KITE Napok megnyitójaként is felfogható tájékoztató végén a cég déli régiójának igazgatója kapott szót. Bozsér Róbert Áron reményét fejezte ki az iránt, hogy az állattenyésztésben, legfőképpen pedig a takarmány-előállítás területén is elindulhat a gazdák körében egy korszerűsítési folyamat. A KITE Zrt. ebben azt a feladatot vállalja magára, hogy biztosítsa a megfelelő gépi hátteret és szervizt, s ajánlatokat dolgozzon ki az állattenyésztők számára az eredményesebb, költségtakarékosabb gazdálkodáshoz. „Nem lesz nehéz – tette hozzá Bozsér Róbert Áron –, hiszen a KITE Zrt. már több mint 40 éve ezt teszi, kiemelkedő eredménnyel.”

A KITE Napok kiegészítő rendezvényeként került sor Hódmezővásárhelyen a John Deere Junior Club összejövetelére. A cél az, hogy a gyerekekkel már óvodás koruktól megszerettessék a mezőgazdaságot, az új generáció megnyerése ugyanis alapvető feltétele annak, hogy ne néptelenedjen el a szektor, és meglegyen a folyamatos humán utánpótlás. 
A nádudvari központú cég és amerikai partnere a maga módján próbál tenni ezért, játékos találkozókat, egyfajta gyereknapokat szervezve, ahol a kicsik természetesen az igazi gépekbe is beleülhetnek.
Szerző: AgrárUnió ©

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Parlament előtt az agrár salátatörvény

A termőföldek fokozott védelemét, az öntözéses gazdálkodás támogatását és az adminisztrációs terhek csökkentését ...