TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Kompaktabb, de nagyobb kapacitású rendfelszedő a Strautmanntól

Kompaktabb, de nagyobb kapacitású rendfelszedő a Strautmanntól

Betakarítás gépei - 2020.09.04

A német Strautmann még a 2019-es hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be új MagnonCFS rendfelszedő kocsisorozatát, amelynek tagjai előbb a „kontinentális” Európában, a közelmúltban pedig az Egyesült Királyságban is piacra kerültek.

Hirdetés

A Strautmann új felső osztályát képviselő eszközsorozat számos hasznos funkcióval rendelkező, professzionális rotoros rendfelszedő kocsikat foglal magában. Az újonnan kifejlesztett Exact-Cut vágóegység teljesen új felszedési koncepciót képvisel, de a hidraulikusan elforgatható elülső fal is a legmagasabb szintű teljesítményt teszi lehetővé. A MagnonCFS három modellváltozatban (430, 470, 530) kapható, 42, 46 és 52 köbméteres űrméretben. A 2020/21-es szezonban ez a sorozat teljesen felváltja a korábbi Tera-VitesseCFS profi rendfelszedő kocsikat.

A 2,25 m széles, hidraulikus meghajtású Flex-Load felszedő egység teljesen új koncepción alapul: acél rugós fogak helyett műanyag fogakkal működik, amelyeket hat V alakú sorba rendeztek. Nagy rugalmasságuknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak az egyenetlen talajhoz. A fogak között acélkaparók helyezkednek el, amelyek mély elrendezésüknek köszönhetően optimális takarmányáramlást biztosítanak, megakadályozzák a felszedett szálastakarmány becsomósodását a felszedő egységben.

A CFS henger a felszedőegység mögött működik, biztosítva az optimális szálastakarmány-áramlást a forgó részhez. Az új beépített rotor teljes szélessége 2100 mm, és 180 mm széles a csigavonalú forgórész külső oldalán, amely biztosítja az anyag megbízható áramlását a felszedő egységtől a rotor teljes szélességében. A meghajtás egy oldalt elhelyezett hajtóművön keresztül történik, a rotorban lévő bolygókerekes hajtóművel.

strautmann 2

A 48 késsel ellátott Strautmann Exact-Cut vágóegység minden körülmények között biztosítja az optimális vágási minőséget. A kések alapkivitelben két vágóéllel rendelkeznek, ezért mindkét oldalon felhasználhatók, az elméleti vágási hossz 35 mm. A pontkioldó egység által a kés – idegen testtel való érintkezés esetén – azonnal teljesen elfordul a szállítási csatornából. Ez minimálisra csökkenti a kés éleinek sérülését. A probléma elhárulása után az Exact-Cut vágóegység automatikusan visszaállítja a késeket.

A MagnonCFS az első Strautmann rendfelszedő kocsi, amely hidraulikusan elforgatható homlokfallal rendelkezik. A MagnonCFS így kompaktabb, mint elődje, a Tera-VitesseCFS, de nagyobb rakmennyiséggel bír. Kirakodáskor a homlokfal automatikusan visszafordul, hogy biztosítsa a rakodási hely gyors és teljes ürítését. A plató 2,40 m széles és horganyzott acél padlóval rendelkezik.

 

Címkék: növénytermesztés, Agritechnica, zöldsor, Strautmann, rendfelszedő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

„Az év agrárrobotja 2024”

Az idén már második alkalommal került megrendezése az „AG ROBOT of the Year”, vagyis „Az év ...