A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Kompaktabb, de nagyobb kapacitású rendfelszedő a Strautmanntól

Betakarítás gépei - 2020.09.04

A német Strautmann még a 2019-es hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be új MagnonCFS rendfelszedő kocsisorozatát, amelynek tagjai előbb a „kontinentális” Európában, a közelmúltban pedig az Egyesült Királyságban is piacra kerültek.

Kompaktabb, de nagyobb kapacitású rendfelszedő a Strautmanntól


A Strautmann új felső osztályát képviselő eszközsorozat számos hasznos funkcióval rendelkező, professzionális rotoros rendfelszedő kocsikat foglal magában. Az újonnan kifejlesztett Exact-Cut vágóegység teljesen új felszedési koncepciót képvisel, de a hidraulikusan elforgatható elülső fal is a legmagasabb szintű teljesítményt teszi lehetővé. A MagnonCFS három modellváltozatban (430, 470, 530) kapható, 42, 46 és 52 köbméteres űrméretben. A 2020/21-es szezonban ez a sorozat teljesen felváltja a korábbi Tera-VitesseCFS profi rendfelszedő kocsikat.

A 2,25 m széles, hidraulikus meghajtású Flex-Load felszedő egység teljesen új koncepción alapul: acél rugós fogak helyett műanyag fogakkal működik, amelyeket hat V alakú sorba rendeztek. Nagy rugalmasságuknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak az egyenetlen talajhoz. A fogak között acélkaparók helyezkednek el, amelyek mély elrendezésüknek köszönhetően optimális takarmányáramlást biztosítanak, megakadályozzák a felszedett szálastakarmány becsomósodását a felszedő egységben.

A CFS henger a felszedőegység mögött működik, biztosítva az optimális szálastakarmány-áramlást a forgó részhez. Az új beépített rotor teljes szélessége 2100 mm, és 180 mm széles a csigavonalú forgórész külső oldalán, amely biztosítja az anyag megbízható áramlását a felszedő egységtől a rotor teljes szélességében. A meghajtás egy oldalt elhelyezett hajtóművön keresztül történik, a rotorban lévő bolygókerekes hajtóművel.

strautmann 2

A 48 késsel ellátott Strautmann Exact-Cut vágóegység minden körülmények között biztosítja az optimális vágási minőséget. A kések alapkivitelben két vágóéllel rendelkeznek, ezért mindkét oldalon felhasználhatók, az elméleti vágási hossz 35 mm. A pontkioldó egység által a kés – idegen testtel való érintkezés esetén – azonnal teljesen elfordul a szállítási csatornából. Ez minimálisra csökkenti a kés éleinek sérülését. A probléma elhárulása után az Exact-Cut vágóegység automatikusan visszaállítja a késeket.

A MagnonCFS az első Strautmann rendfelszedő kocsi, amely hidraulikusan elforgatható homlokfallal rendelkezik. A MagnonCFS így kompaktabb, mint elődje, a Tera-VitesseCFS, de nagyobb rakmennyiséggel bír. Kirakodáskor a homlokfal automatikusan visszafordul, hogy biztosítsa a rakodási hely gyors és teljes ürítését. A plató 2,40 m széles és horganyzott acél padlóval rendelkezik.

 


Címkék: növénytermesztés, Agritechnica, zöldsor, Strautmann, rendfelszedő

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...