TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Bálázó, amely mindenre jó

Bálázó, amely mindenre jó

Betakarítás gépei - 2019.04.13

A szolnoki McHale-gyárban készülnek az F5000-es fix kamrás bálázók, a V6 sorozatú változó kamrás bálázók és az R5-ös bálamegfogó adapterek. A gépeket innen szállítják ki közvetlenül az ügyfeleknek, több mint 50 országba.

Az uralkodó exportpiacok mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a magyarországi értékesítés. Ma már számos hazai gazdálkodó ismeri és tapasztalja a McHale gépek használatából fakadó előnyöket. Általánosságban minden McHale gépre jellemző, hogy a fejlesztésük, megalkotásuk során fontos szempont az egyszerű kezelhetőség, 
a nagy teljesítmény, a minimális karbantartásigény. A prémiumkategóriát képviselő gépek gyártása során a magas minőségű kivitelezés és a magas minőségű alkatrészek alkalmazása hosszú használatot tesz lehetővé. Ez nemcsak az új, hanem a használt gépek értékében is megmutatkozik, igazolva, hogy egy McHale gép vásárlása „befektetés a jövőbe”.

A hazai piacon jellemzően a bálázók, ezen belül is főként a V6-sorozatú változó kamrás modellek terjedtek el legnagyobb darabszámban. Ezekkel a bálázókkal 65 és 165 cm között bármekkora átmérőjű bálák készíthetőek. A bála méretének beállítása a traktorkabinba helyezhető, nagy grafikus kijelzővel ellátott kezelőpulton végezhető el. Ezen a kezelőegységen állítható be a tömörítési nyomás nagysága is, azaz hogy milyen tömörségű bála készüljön, illetve szintén itt állítható be a háló rétegszáma, vagyis az, hogy az elkészült bálára hány réteg háló kerüljön. 
A V6-os bálázók bálakamráját három darab széles, végtelenített, dupla szövetbetétes gumiheveder alkotja. Mivel a gép a változó kamrás bálázók elvén működik, a bála tömörítése már a bálakészítés kezdetekor elindul, homogén bálatömörséget eredményezve a bála teljes keresztmetszetében. A bálázandó anyag felszedését egy 2 méter munkaszélességű rendfelszedő végzi, melyen az 5 sorban elhelyezett rugós ujjak biztosítják a tökéletes felszedést. A szálastakarmány továbbítása egy dupla fülekkel ellátott rotorral történik. 
A V660-as gépeken 15 darab (opcióként 25 darab) aprítókés végzi a felszedett anyag aprítását, ami elengedhetetlen például jó minőségű szenázs készítéséhez. Ezek a kések hidraulikusan lesüllyeszthetőek, ha nincs szükség a használatukra, például szalma bálázásakor. A McHale bá­­lázók minden modelljében alapfelszereltség a Drop Floor eltömődésgátló, amit 
a magyar szakzsargonban „medveölőként” emlegetnek. Ezzel a megoldással az esetleges eltömődések (medvék) könnyedén és kényelmesen elháríthatóak a traktorkabinból vezérelve. Szintén alapfelszereltség az automatikus láncolajzás, ami folyamatos lánckenést biztosít a gépen található összes hajtólánc számára. Ez egyrészt növeli a láncok, illetve lánckerekek élettartamát, másrészt csökkenti a gépre fordítandó karbantartási időt, növelve ezzel a gép kihasználhatóságát.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és to­­­­­­­vábbi részletek is érdeklik, keressen bennünket!

Telefon:

06 56 527 112
06 30  4224 388

Címkék: bálázó, McHale
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a ...

A MAGTÁR Kft. már régóta elkötelezett az erdészeti gépek iránt. Az ALBACH aprítógépek és a népszerű STEYR traktorok ...