A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Előbb aprítani, aztán bálázni (+videó)

Betakarítás gépei - 2018.10.15

Tömörebb, nehezebb bálát készíthetünk, ha előzetesen szecskázzuk is a levágott terményt. A holland fejlesztésű RoBo Twin Cut egy olyan frontfüggesztésű aprító, amely körbálázóval kombinálva hoz létre minden igényt kielégítő végeredményt.

Előbb aprítani, aztán bálázni (+videó)


Nem feltétlenül szükséges, hogy a rendelkezésünkre álló körbálázó eleve meghatározza, milyen szecskahosszúságú terményből készítsük el a báláinkat. A traktor orrára szerelhető RoBo Twin Cut berendezés ugyanis előzetes aprítást hajt végre a munkafolyamat során, így hozhatunk létre tömörebb, nehezebb bálákat a korábbiaknál.

Az egyszerű, 14 késes, 3 méter munkaszélességű szerkezet találkozik elsőként a levágott renddel, s a terményt villámgyorsan felkapja, aprítja, majd visszadobja a traktor kerekei közé, hogy utána a körbálázó is elvégezze a maga feladatát.

Természetesen a hátulra akasztott bálázó maga is rendelkezik késekkel, vagyis a szálastakarmány kétszeri szecskázáson megy keresztül, mielőtt bálává tömörítik, illetve becsomagolják. A holland fejlesztő cég szerint így nemcsak tömörebb és nehezebb lesz a végeredmény, de a bálaszeletelő-bálakiosztó gép is sokkal könnyebben boldogul vele.
Szerző: AgrárUnió


Címkék: bálázás, bálázógép, kaszálás, szecskázás , körbála

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...