A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Finn egyszerűség és praktikum a John Deere-től (+videó)

Betakarítás gépei - 2018.08.21

Felfrissültek a John Deere „finn” kombájnjai. A Sampo Rosenlew által gyártott kompakt betakarítógépek kényelemben és korszerűségben immár felzárkóztak nagyobb testvéreikhez.

Finn egyszerűség és praktikum a John Deere-től (+videó)


Új generációját mutatta be W330 és W440 kombájnjainak a John Deere. Az egyik leglátványosabb változás, hogy a már eddig is tágas kabin térfogata 15 százalékkal nőtt, így eléri a 3,3 köbmétert. Megújult az érintőképernyős kijelző is, az automatikus kombájnbeállító rendszer (ACA) a levágandó termény kiválasztása után maga állítja be a dobfordulatot, a tisztítószerkezetet, a rostát, a ventilátorfordulatot és egyéb paramétereket.

Gyorsabban üríthető le a magtartály is, az eddigi 55 l/mp helyett 75 l/mp sebességgel a W330 PTC modellnél, illetve 100 l/mp sebességgel a W440 PTC változatnál. Mindez azt jelenti, hogy az utóbbi 7600 literes magtartályából 76 mp alatt rakható át az ürítőcsigával a termény egy pótkocsira.

Az egyszerű és megbízható, alacsony költséggel üzemeltethető W330 és W440 kombájnokat a finn Sampo Rosenlew gyártja a John Deere számára. A rendkívül kompakt masinák hajtásáról hathengeres (6,6 és 7,4 literes), 215 és 253 LE maximális teljesítményű Sisu motorok gondoskodnak, az üzemanyagtartályok – szintén modelltől függően – 350 és 450 liter gázolaj befogadására alkalmasak.

Így készülnek a finn kombájnok (videó):
https://www.youtube.com/watch?v=utRYVWyUOhwSzerző: AgrárUnió

Címkék: John Deere, kombájn, mezőgépgyártás, Sisu, Sampo Rosenlew