A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Így tényleg egymenetessé válhat a bálakészítés

Betakarítás gépei - 2018.02.06

Hasznos eleme lehet egy szinte komplett zöldsornak a finn Agronic gyártócég által készített WR500 frontra függesztett rendsodró. Bálázóval és bálacsomagolóval kiegészítve ugyanis lehetővé teszi, hogy a kasza által levágott terményt egy menetben tárolásra késszé tegyük.

Így tényleg egymenetessé válhat a bálakészítés


A rendsodró munka közben gondosan követi a talajt, miközben tömege nagy részét a három kereke viseli. A munkaszélesség maximum 5,1 méterig hidraulikusan változtatható. Fontos előny, hogy a kezelőnek a fülkéből sem kell kiszállnia ahhoz, hogy az eszközt munkahelyzetből szállítási pozícióba állítsa át. Alapból a munkagép 3,5 méteresre csukható össze, de opcióként a 3 méteres közlekedési szélesség is megvalósítható.

rendsodró

Az Agronic szerint a front rendsodróval akár 25 km/h-s munkasebesség is elérhető. Az eszköz tömege csupán 395 kg, ami a több helyen alkalmazott könnyű anyagoknak köszönhető. A 20 mm vastag ujjak például szívós és kopásálló poliamid műanyagból készülnek. Ha használat közben eltörnek, akkor sem szennyezik be a takarmányt, és nem teszik tönkre a mögöttük haladó gépkapcsolatot sem.

Az Agronic Oy céget 1993-ban alapították Finnországban. Elsősorban bálacsomagolókat és hígtrágya-kijuttató tartálykocsikat gyárt, a rendsodró tehát új termék a kínálatában. Eszközei 50 százalékát külföldön értékesíti.


Szerző: AgrárUnió


Címkék: traktor, zöldsor, bálázás, Finnország, rendsodró

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...