Hirdetés
Színesedik a McHale kínálata, már rendkezelőjük is van

Színesedik a McHale kínálata, már rendkezelőjük is van

Betakarítás gépei - 2017.11.30

Folyamatosan bővíti termékpalettáját a szálastakarmány-betakarítás specialistájának számító McHale. A hannoveri Agritechnica legnagyobb újdonsága az volt, hogy immár rendkezelők is kaphatók a McHale jól ismert zöld színében.

Új termékkel jelent meg Hannoverben az írországi központú McHale. A nagyközönség előtt most debütálásra kerülő rendkezelő új színfoltja a McHale termékkínálatának. A kiállításon az R68-78 modellnévre keresztelt iker-rotoros, középrend-képző került bemutatásra. Már első ránézésre is szembetűnik a többi McHale gépnél is megszokott robusztus kialakítás és magas felszereltségi szint. A gép számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami szükséges a jó minőségű rendképzéshez. Ezek közül csak néhányat említve: rotoronként található 13 db villatartó-kar, a kiváló talajkövetés érdekében a rotorok alatt található 6 db tandem talajkövető kerék, a karbantartásmentes vezérlőpálya, melynek szöge állítható (meghatározva így, hogy hol történjen a termény felvétele, illetve leadása), hidraulikus rend-, illetve munkaszélesség-állítás, mely 6,8–7,8 méter között állítható be.

 McHale rendkezelő

A McHale már nemcsak bálázókat és bálacsomagolókat gyárt, hanem a hosszú távú stratégiájának megfelelően igyekszik lefedni a szálastakarmány-betakarítás teljes műveleti gépsorát. Idén az új rendkezelő család szolgált erre bizonyítékul, két évvel ezelőtt pedig a szintén az Agritechnicán debütált fűkaszák, amelyek természetesen ebben az évben is megjelentek a cég standján.

McHale fűkasza

A vezértermékeknek számító Fusion kombinált bálázó és csomagoló modellcsaládból három típus került kiállításra. A fixkamrás (Fusion 3), és a változókamrás változat (Fusion Vario) mellett egy olyan kombinált bálázó (Fusion 3 Plus) is helyet kapott, amely háló helyett akár fóliával is be tudja kötni a bálákat. A látogatók a bálázók közül megtekinthették a változókamrás V6 sorozat, illetve a fixkamrás F5 széria tagjait is. A V6-os különlegessége, hogy megújult a hálókötöző része, és a háromhevederes kivitel mellett mostantól egyetlen széles hevederrel is rendelhető a gép. Ennek egyik előnye a kevesebb terményáthullás, például lucerna bálázásakor.

McHale bálázó

A magyarországi termelők részére érdekesek lehetnek a bálabontók is, melyek akár beleférhetnek a most záródó ÁTK pályázatokba. Így az etetéshez és almozáshoz egyaránt alkalmas C460 bálabontó-kiosztó munkagép most támogatással is beszerezhető. Az idehaza is népszerű eszköz lelke a két sebességfokozatú hajtómű, amellyel a kezelő könnyedén beállíthatja a kívánt sebességet 280 ford/perc fordulatra, szenázs vagy széna etetéséhez, vagy 540 ford/perc fordulatra, a szalma almozáshoz történő kifújásához.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: körbálázó, Agritechnica, fűkasza, McHale, szálastakarmány, rendkezelő, bálacsomagoló
Kiemelt hírek