A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Terragro Klima febr
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

Hírek

Fogy a foszfor, eljöhet a „foszfogeddon”

Hírek - 2023.03.20

Aggódnak a kutatók, hogy túlzásba vitt használata miatt nem marad elegendő foszfor a műtrágyagyártáshoz, ami veszélyeztetheti a világ élelmiszerellátását.

TOVÁBB OLVASOM...

Durva szigorítást terveznek az uniós elektronikus ...

Hírek - 2023.03.20

Súlyosan érinti a magyarországi vállalatokat az az Európai Unión belüli új sztenderd, amely az elektronikus számlázásban hozna gyökeres változást. Nem jár jól, aki az EU-n belülre ...

TOVÁBB OLVASOM...

Strapabíró olasz Raptor ekét kötöttek egy bivalyerős ...

Gépesítés - 2023.03.20

Az olasz Moro Aratri márka jobban ismert Magyarországon, mint a németeknél, talán ezért vállalkozott egy ottani szaklap arra, hogy egy 7 fejes munkagépet a Fendt 1050 Vario nagytraktor ...

TOVÁBB OLVASOM...

Lesz sonka bőven, de horror árakon

Hírek - 2023.03.20

Bőséges lesz húsvétkor a sonkakínálat, de magas árakra számíthatunk. Jó hír viszont, hogy nem szenvedünk hiányt a sertések legnemesebb részéből.

TOVÁBB OLVASOM...

Meglepő lánctalpas traktort készített az MTZ az orosz ...

Gépesítés - 2023.03.20

A Magyarországon is kedvelt MTZ/Belarus márka elsősorban az orosz piacra szánja a 2103-as traktorát. A gép jellegzetessége a gumierősítésű lánctalp.

TOVÁBB OLVASOM...

A román piac nem örül az olcsó magyar tejnek

Hírek - 2023.03.20

Az olcsó magyar tej miatt aggódnak a romániai tejtermelők, mert a literenként kevesebb, mint 150 forintos áron beszerzett, 4 százalék zsírtartalmú magyar tej lenyomja a román árakat.

TOVÁBB OLVASOM...

Új Landini traktort mutattak be, átlépték vele a 300 lóerőt

Gépesítés - 2023.03.20

A 8-as széria személyében kínál új traktormodelleket az olasz Landini. Immár átlépték a 300 LE-s bűvös határt, a „bestiát” egy lengyelországi kiállításon leshettük meg.

TOVÁBB OLVASOM...

Meglepetést okozott a Strautmann, új rendfelszedő ...

Kisebb kapacitású változatokkal bővítette Magnon CFS rotoros rendfelszedő kocsiszériáját a német Strautmann, a minőségből és praktikumból azonban nem engedtek.

TOVÁBB OLVASOM...

Élesben: magyar talajon tesztelték az elnyűhetetlen ERMO ...

Gépesítés - 2023.03.19

Tesztvideókat bemutató sorozatunkban ezúttal Mezőcsátra látogatunk el, ahol egy olasz gyártmányú, szinte elnyűhetetlen ERMO Levante 7/H talajlazítót tettek próbára.

TOVÁBB OLVASOM...

Időjárás: rettentően szürkén indul a hét, de legalább a ...

Hírek - 2023.03.19

A vasárnapi remek kirándulóidő után a jövő hét úgy indul, ahogy a hétfők szoktak: szürkén, borongósan, akár még futó záporok is előfordulhatnak. A folytatás azért biztatóbb.

TOVÁBB OLVASOM...

Akadozhat a paradicsom kereskedelme, Marokkóban ...

Kertészet - 2023.03.19

Szokatlan hideg köszöntött be Marokkóban a tél végén, ami alaposan megviselte a paradicsomtermesztést. Még talán maradt idő a helyzet korrigálására.

TOVÁBB OLVASOM...

Ilyet még nem láttunk, a Bobcat ismét nagyot dobott, ...

Gépesítés - 2023.03.19

A Bobcat ismét iránymutatóvá vált legújabb fejlesztésével, megalkotta ugyanis a világ legelső teljesen elektromos hajtású csúszókormányzású rakodóját. Mellette egy izgalmas ...

TOVÁBB OLVASOM...