A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka

Támogatások - 2017.04.19

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák 41 jogcímre, intézkedésre igényelhetnek támogatást és/vagy kifizetést.

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka


A kérelmek benyújtására 2017-ben is csak elektronikus úton, a Magyar Államkincstár erre létrehozott internetes felületén van mód. Egyes vidékfejlesztési támogatások esetekben az ügyfelek nem rendelkeznek támogatói okirattal, de kifizetési kérelmeiket az egységes kérelemben kell jelölniük. Ilyen érintett intézkedések többek között a VP-AKG, a VP – Nem Termelő Beruházások illetve a VP – Erdősítés.

Az ügyfelek 2017. május 15-ig nyújthatják be szankciómentesen támogatási kérelmeiket.

A területalapú támogatásokat a területek jogszerű földhasználója igényelheti, aki aktív mezőgazdasági termelő és akinek/ teljesítenie kell a támogatásra vonatkozó egyéb jogosultsági feltételeket is.

Felkészültek a falugazdászok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózata térítésmentesen segíti a gazdálkodókat az egységes kérelmek időbeni és előírások szerinti benyújtásában. A NAK Hajdú-Bihar megyei Szervezetének 50 fős falugazdász hálózata 2014 óta minden évben mintegy 13000 kérelem benyújtásában közreműködik, ami a kérelmek több mint 70 százaléka, és idén is szakmailag felkészülten áll a gazdálkodók rendelkezésére.
Ha a kérelem benyújtásával kapcsolatban a falugazdász segítségét vennék igénybe az ügyfelek, akkor előtte célszerű időpontot egyezetni az esetleges sorban állás elkerülése végett.

A gyorsabb ügyintézés érdekében az igénylőnek javasolt a benyújtáshoz minden szükséges dokumentumot előkészítenie és a benyújtáshoz magával vinnie, pl.:
- a kártya alapú őstermelői igazolvány
- fényképes személyazonosságot igazoló okmány,
- minden olyan dokumentum (állatorvosi igazolás, számlák, bizonylatok stb.), amelyek szükségesek az adott támogatási jogcímek igényléséhez

2017. évtől kezdődően a gazdálkodó saját ügyfélkapujának alkalmazásával a falugazdász az elektronikus kérelem benyújtását nem végezheti el, kizárólag kamarai meghatalmazással van lehetőség a technikai közreműködésre, segítségnyújtásra.

Amennyiben nincs ilyen érvényes meghatalmazása a falugazdász részére, úgy szükséges az igénylő elektronikus jelszava, amelyet a Magyar Államkincstár honlapjáról letölthető G1040-02 nyomtatványon a Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályán lehet igényelni (volt MVH megyei kirendeltség, cím: 4034 Debrecen, Vágóhíd u. 2. II-es számú épület)

Az agrártámogatások igénylése során célszerű, ha az igénylő ügyfél személyesen jár el, és kér segítséget az elektronikus ügyintézésben a falugazdásztól!

Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás jelölése az egységes kérelem keretében történik, amely a július 31-ig bejelentett kultúrákra és területekre kötött „A”, „B”, „C” típusú szerződés után nyújtható. Az agrárgazdasági kamara falugazdászai megbízható és naprakész agrárszakmai tudással több biztosító termékét is közvetítik, így köthető vagyon-, felelősség-, géptörés-, különböző növénybiztosítás.

Felhívjuk az őstermelők figyelmét, hogy a falugazdászok leterheltségére tekintettel az EK támogatások benyújtási időszakában őstermelői igazolvány kiváltással indokolt esetben a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságát keressék, ahol ebben az időszakban is rendelkezésre állunk az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatos sürgős ügyintézéssel.

Szabó Sándor sk. NAK megyei elnök


Címkék: kérelem

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...