TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
KompleX hatóanyag-tartalmú lombtrágyák

KompleX hatóanyag-tartalmú lombtrágyák

Növénytermesztés - 2022.02.18

A KompleX lombtrágyák alapja a magas NPK hatóanyag-mennyiség, amelyek közül a nitrogén van túlsúlyban. Ugyanakkor jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot, kénes és kloridos formában, valamint mikroelemeket.

vulcanlomtragya1

A hatóanyagarányok úgy vannak beállítva, hogy a növény az összes létfontosságú táp­anyagból kapjon lombon keresztül, ha a talajból nem tudna elegendőhöz jutni.

Mikor válasszunk KompleX lombtrágyát?

Elsősorban akkor, ha kevés input anyagot juttatunk ki a talajba, illetve, ha úgy gondoljuk, egyszerre több táp­anyagból is „éhezik” a növény. Válasszuk akkor is, ha nem akarunk többféle lombtrágyát kevergetni, és fontosnak érezzük a növényt több nitrogén–foszfor–kálium hatóanyaggal „etetni”.

Egy lombtrágya az összes növényre?

Gyakran fordul elő, hogy egyféle komplex lombtrágyát szeretnénk az összes növénykultúrára használni. Ekkor a Kalászos KompleX-et válasszuk, mivel ennek a hatóanyaga minden növényre megfelelő. Kiegészíthetjük bórral, ha repcére, napraforgóra, szójára vagy mákra használjuk, és cinkkel, ha kukoricára és cirokra juttatnánk ki. Használhatjuk a teljes tenyészidőszakban?
Igen, a KompleX lombtrágyák előnye, hogy a levélzet megjelenésétől egészen a szemtelítődés végéig alkalmazhatjuk. Egyedül a kijuttatási mennyiséget érdemes változtatni. A korai, fiatal növénynél még csak 6–12 liter/ha dózist használjunk. Ezt az érés megkezdéséig emelhetjük 8–15 liter/ha-ig, és a szemtelítődéskor újra a kisebb, 6–12 liter/ha közötti mennyiséget alkalmazzuk.

Mivel juttatható ki, és kell-e mellé más termék?

A KompleX lombtrágyákat növényvédő szerekkel együtt is kijuttathatjuk. Ebben az esetben a permetezővízhez tegyük a lombtrágyát és a végén a növényvédő szereket. A KompleX lombtrágyák kémhatása alacsony, ezért permetezővíz pH-beállítót ne tegyünk mellé. Tapadásfokozót (pl. Vulcan Powert), azonban érdemes, mivel a levélen kellene maradni a táp­anyagnak, hogy azokat a reggeli harmatokkal a növények hasznosítani tudják.

 vulcanKompleX lombtragya ackio 2022febr

 

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000vulcan logo min
info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

 

 

Címkék: lombtrágya, VulcanAgro Kft., KompleX
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Állattartó telep létesítésére nyert pályázat gazdát keres!

Állattartó telep létesítésére nyert pályázatot kínál eladásra egy gazdálkodó, mivel a pályázattal járó ...