A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max

Száraz körülmények között is hatékony tarlókezelés a GEOCELL - lel!

Száraz körülmények között is hatékony tarlókezelés a GEOCELL - lel!

Növénytermesztés - 2021.07.19

Mára a növénytermesztők jelentős részénél evidenciának számít, hogy a tarlókezelések során a területen hagyott és leforgatott szár- és gyökérmaradványok célzott lebontása mikrobiológiai készítmények segítségével jelentős agrotechnikai és növénykórtani problémáktól óvja meg a termelést.

Száraz körülmények között is hatékony tarlókezelés a GEOCELL - lel!


A baktériumok által lebontott növényi maradványokból származó tápanyagok a vetésforgóban a következő kultúrának jelentős forrást biztosítanak nitrogénből, foszforból és káliumból, nem beszélve a bontás miatt könnyen felvehető mikro- és mezoelemekről. A lebontás egyik legfontosabb feladata azonban a talajból fertőző kórokozók visszaszorítása azáltal, hogy a szármaradványokon a baktériumok a sziderofor (vaselvonás) hatásuk miatt megszüntetik az életfeltételeiket. Nagyon fontos hozománya a bak­­­­tériumos tarlókezeléseknek a talajban a humusztartalom növelése.

atendsa min

Tisztán kivehető, hogy szinte teljes a szármaradványok bomlása (55 q/ha szemtermés mellett) a csapadékmentes, forró háromhetes periódus alatt.

A GeoCell nagy hatékonyságú baktériumkészítmény tökéletesen megfelel a fentebb említett feladatok elvégzéséhez. A GeoCell baktériumtörzseit cellulózban gazdag közegből izolálták, ezért nagyon nagy hatékonysággal bontják a cellulóz- és lignocellulóz-tartalmú maradványokat. Aktivitásukat hidegben, savasabb kémhatású talajokban, és ami nagyon fontos, száraz talajállapot esetén is megőrzik. A nagy hatékonysághoz az is hozzájárul, hogy a baktériumok ridegtartáson vannak, ami azt jelenti, hogy a tápközeg nem más, mint kristálycellulóz. A cukrokon és egyéb tápközegen nevelt baktériumkészítményekhez viszonyítva gyorsabban és sokkal könnyebben alkalmazkodva látnak a feladatukhoz. A GeoCell-ben található több baktériumtörzs miatt válik a termék többfunkcióssá. Található benne olyan baktériumtörzs, amely képes foszfort mobilizálni, más törzsek sziderofor hatással és antibiotikum-képzéssel járulnak hozzá az egészséges, kórokozóktól mentes talajhoz. Minden törzs cellulózt bont, és a kiválasztott gélszerű anyagnak, amelyet termelnek, a humuszképződés és a talaj morzsalékosságának kialakulásában van jelentős szerepe.

 

ATTEND SA Kft.
5700 Gyula, 
Szent József u. 1.
Tel.: 06 (70) 947-8510; 
06 (70) 540-8022
www.attendsa.hu

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: tarlókezelés, GeoCell, ATTEND SA Kft.

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...