TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Lelepleződött a Lidl titka: tényleg a Bosch gyártja a Parkside szerszámokat, vagy valaki más?

Lelepleződött a Lidl titka: tényleg a Bosch gyártja a Parkside szerszámokat, vagy valaki más?

Hírek - 2023.03.08

Sok férfiember szívét dobogtatják meg a Parkside barkácseszközök, amelyek Magyarországon – kissé furcsa módon – a Lidl élelmiszerdiszkontokban kaphatók. De ki gyártja őket, tényleg a Bosch, ahogy az közkeletűen elterjedt?

Aki járt már valaha egy Lidl áruházban, az biztosan találkozott a Parkside barkácstermékekkel. Ezek saját márkás eszközöknek tekinthetők, és a blankolótól a fúró-véső kalapácsig lényegében minden megtalálható a német lánc kínálatában.

A szerszámok zöld színe miatt elterjedt az a hit, hogy a Parkside termékeket a patinás Bosch gyártja a Lidl részére. Külföldi oldalak is foglalkoztak már ezzel a témával, és ott az Einhell, a Grizzly Tools és a Kompernass neve is felmerült készítőként, és ez a találgatás már közelebb áll az igazsághoz.

A méregzöld szín valóban a Bosch egyik védjegye, de azokat a termékeit jelöli ezzel, amelyeket otthoni (barkács) célokra gyárt, tehát az ipari használatban nem állnák meg a helyüket. A Lidlnél azonban nem a Bosch áll a háttérben, bár valóban német tervezők munkáját dicsérik az eszközök.A jó minőséget elfogadható árral társító szerszámok mögött a ProfiGazda.hu oldal szerint is az Einhell áll, amely önálló márkaként is elérhető Magyarországon. A landaui központú, 1964-ben alapított vállalat rengeteget fordít innovációra, és ennek megfelelően a kínálata is elképesztően széles, nem véletlen tehát, hogy mindig felbukkannak újdonságok az élelmiszerdiszkontokban is.

A 2022-ben bő 1 milliárd eurós forgalmat bonyolító Einhell Csoport minden barkácsgépe csaknem 100 százalékban saját tervezésű, fejlesztésű és tesztelésű. A gyártás ugyanakkor Kínában és Bulgáriában folyik, de folyamatos minőségellenőrzés mellett, így nem kell attól tartani, hogy silány portékát teszünk a kosarunkba.

Az Einhell a Forma–1-be is bekerült a Mercedes révén:Címkék: parkside, barkács, szerszámok, lidl, bosch, találgatás, német, einhell
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A szójabab és a repcemag termelői ára meghaladta a tavalyit

Magyarországon az AKI PÁIR adatai szerint átlagosan 72,9 ezer forint/tonna áfa és szállítási költség nélküli ...