TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
A fóliák, üvegházak működtetését könnyíti meg egy magyar fejlesztés

A fóliák, üvegházak működtetését könnyíti meg egy magyar fejlesztés

Kertészet - 2023.03.28

Automatizált szellőztetést tesz lehetővé a fóliákban, üvegházakban egy magyar fejlesztés. Folyamatos adatgyűjtés révén egyéb precíziós megoldásokat is kínál, amelyek elengedhetetlenek az optimális gazdálkodáshoz.

Az ígéretes magyar mezőgazdasági vállalkozások közé tartozik a Smart Greenhouse Control Kft., amely Fóliavezérlés néven vezetett be termékcsoportot. Azoknak a hajtatott növénytermesztéssel foglalkozó, fóliás és üvegházas gazdáknak akarnak segíteni, akik elérhető áron szeretnék automatizálni a gazdaságukat.

Az egész egy hobbiprojektként indult 2014-ben, ma már azonban magas szintű automatizálást, vezérlést tudnak biztosítani a magasabb hozam és a több szabadidő érdekében. A rendszer előnye, hogy internet nélkül is működik, távvezérelhető, gyűjti és szolgáltatja az adatokat, márpedig ezek a precíziós megoldások ma már elengedhetetlenek az optimális gazdálkodáshoz.Fő termékük a távvezérelhető szellőztető modul, amelynél folyamatos a fejlesztés és az új funkciók bevezetése. Gazdák és szakértők bevonásával közösen fejlesztették, vagyis a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy praktikusan, az igényeiknek megfelelően működik.

A szellőztető modul révén a termelő folyamatosan figyelheti a fóliában, üvegházban uralkodó állapotokat, és ehhez ki sem kell mennie a területre, hanem mindez egy okos eszközről (mobiltelefon, tablet, laptop, számítógép) bárhonnan megteheti, és természetesen a szellőztető ablakok nyitását-zárását is elvégezheti távolról.

A rendszer olyan adatokat figyel, mint a hőmérséklet és páratartalom, a modul az előre beállított értékek figyelembevételével ezek alapján nyit vagy zár. Az automatizált működés mellett a kézi vezérlés is beállítható, ami azonnali beavatkozást tesz lehetővé a fóliában, üvegházban.(Fotó: Fóliavezérlés)

Címkék: automata, vezérlés, precíziós gazdálkodás, magyar, fejlesztés, fólia, üvegház, szellőztetés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Repce regulátorozás – A professzionális repcetermesztés ...

A változékony, meleg őszi-tavaszi időjárásnak köszönhetően a repceállományok többsége fejlett tőlevélrózsás ...