TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Időjárás: fagyni már nem fog, de kedden ködbe borul a fél ország

Időjárás: fagyni már nem fog, de kedden ködbe borul a fél ország

Időjárás - 2023.04.10

A húsvét hétfői locsolkodást helyenként esőzések nehezítették, de összességében nem panaszkodhatunk, hiszen újra tavasziasra fordult az idő. Kedden a köd színesíti a napunkat.

Hétfő estétől csökken a felhőzet, főként a Dunántúlon kiderül az ég, keletebbre azonban maradhatnak gomolyfelhők. Az éjszaka első felében még záporok, esetleg zivatarok keleten előfordulhatnak, másutt csapadék nem várható. Az északkeleti országrészben többfelé, másutt foltokban köd is képződhet. A hajnali óráktól nyugat felől elkezd megnövekedni a magasszintű felhőzet. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú légmozgás – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között valószínű, de talajmenti fagy több helyen, a fagyzugokban pedig akár gyenge légköri fagy is előfordulhat.

Kedd reggeltől nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró, így nyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg keletebbre erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Délutánra keleten is egyre többfelé beborul. Addig csapadék nem várható, majd szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. A délutáni órákban a szél egyre nagyobb területen északnyugati, nyugati irányba fordul, helyenként erős lökések is kísérhetik.

A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Agrometeorológiai szempontból az elmúlt héten kimondottan hideg, csütörtöktől sokfelé csapadékos idő hátráltatta a mezőgazdasági munkákat. Csütörtökön az ország keleti felén esett eső, havas eső, hó vegyesen, északkeleten a nagyobb mennyiség, ott péntek reggelre a Bodrogköz területén, a Nyírségben és a Hajdúságban 5–10 cm-es hóréteg is összegyűlt.

Pénteken a havazás, havas eső a Dunántúlra is átterjedt, de ott már nem maradt meg tartósan, és szombatra a hegyvidéki területek kivétel máshol is elolvadt. Szombaton és vasárnap már eső esett, a Kisalföldön és a Bakonyban, Bakonyalján összesen 10–20 mm közötti mennyiség, amire az év első hónapjaiban szárazabb északnyugati tájakon nagy szükség is volt.

Az elmúlt 30 nap csapadékösszege a legtöbb helyen pozitív eltérést mutat a sokéves átlaghoz képest, ez alól a Dél-Alföld és a Kisalföld térsége kivétel, de utóbbi területen is sokat csökkent a hiány. A talajok felszín közeli rétege az ország keleti, északkeleti harmadán sokfelé sáros, telített, elsősorban a Tisza és a Körösök vidékén ismét növekedni kezdetek a belvízzel elöntött területek.(Fotó: Anrita/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, április 11, kedd, felmelegedés, köd
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Fertőzésveszély napraforgóban és szójában

A hosszan tartó aszályos időszakok kedveznek a trópusi-szubtrópusi gombakórokozók megjelenésének és ...