TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Időjárás: nincs még vége az esőknek, csak a csapadék átköltözik az ország másik felére

Időjárás: nincs még vége az esőknek, csak a csapadék átköltözik az ország másik felére

Időjárás - 2023.03.10

Egyértelműen tavasz van, de szombaton nem a barátságos arcát fogja mutatni az időjárás. Az eső mellett még hózáporok, valamint 90 km/h feletti széllökések is lehetnek.

Pénteken elsősorban a Dunántúlon örülhettek (vagy szomorkodhattak) a csapadék miatt, de a természet igazságos, úgyhogy szombaton fordul a kocka, és elsősorban a keleti országrészben élőknek kell az eget kémlelniük.

Péntek estétől nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de néhol lehetnek hosszabb ideig tartó szakadozások a felhőzetben. A záporok, zivatarok fokozatosan tehát a keleti országrészre tevődnek át, miközben számosságuk csökken, majd hajnalban kivonulnak az országból, azonban ekkor a Dél-Dunántúlon kialakulhatnak újabb záporos gócok. A késő esti óráktól egy északnyugat felől érkező markáns hidegfront mentén egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél és megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódik – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű.

Szombat reggeltől csökken a felhőzet, és felhőátvonulások zavarják a napsütést, de a Miskolc–Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet. Arrafelé kialakulhatnak záporok, sőt hózáporoknak is van esélye. Az északnyugati szél csaknem országszerte erős, többfelé viharos lesz, a magasabban fekvő helyeken 90 km/h feletti lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.

A vasárnap sem lesz rózsásabb, a többórás napsütés mellett egy melegfront közép-, illetve magasszintű felhőzete sodródhat fölénk. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra általában -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben -6, -8 fokot is mérhetnek. Délután 6, 11 fok várható.

(Fotó: Alsu/Pixabay)Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, március 11, szombat, csapadék, kelet, fagy
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Forthial - A búza minőségi paramétereinek növelésére

A 2023. évtől kezdve olyan alacsony terményárakkal találkozhatunk a világpiacon, hogy a kalászosok termesztésébe ...