TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,88
USD: 371,93
CHF: 407,19
GBP: 462,57
Hirdetés
Időjárás: a szántóföldi növények kedvelik ezt az időt, a kánikula még messze van

Időjárás: a szántóföldi növények kedvelik ezt az időt, a kánikula még messze van

Időjárás - 2023.06.13

A hét elején végre szusszanhattunk egy kicsit, hiszen napos és száraz idő köszöntött Magyarországra – igaz, a megszokottnál hűvösebb, szelesebb idővel. Mutatjuk, mi jön a folytatásban.

Kedd estétől az ország legnagyobb részén a gomolyfelhők feloszlanak, kiderül az ég, inkább csak kisebb körzetekben maradhatnak felhősebb tájak. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge marad – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben hűvösebb, nagyobb tavaink partján és a városokban enyhébb lesz a hajnal.

Szerda reggeltől a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, csapadék pedig az ország döntő részén nem lesz. Kis eséllyel az északi határ mentén fordulhat elő egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Gyenge marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Agrometeorológiai szempontból elmondható, hogy kedvező az időjárás a szántóföldi növényeink számára. Az elmúlt hét nagy mennyiségű csapadéka országszerte feltöltötte a talajt nedvességgel. A Medárd-nap környéki esők egyaránt jól jöttek a kalászosoknak és a gyorsan fejlődő nyári kapás növényeknek, de a már lekaszált réteken is újrasarjadt a fű.

Az, hogy a következő negyven nap mennyire lesz csapadékos még kérdéses, de az előttünk álló héten szárazabb időre van kilátás, a hét második felében elsősorban a keleti országrészben várhatók esők, záporok. A hőmérséklet nem emelkedik számottevően, a kánikula még várat magára.(Fotó: Bishnu Sarangi/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, június, szerda, száraz, hűvös, szántóföld, kánikula
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Termésbiztonságot fejlesztettünk – Növénykondicionálók a ...

Bár az elmúlt években már tapasztalhattuk, hogy a telek egyre enyhébbek, az idei február még ennél is extrémebb ...