Hirdetés
Időjárás: vasárnap a legtöbb helyen esőre ébrednek, de Szabolcsban örülhetnek

Időjárás: vasárnap a legtöbb helyen esőre ébrednek, de Szabolcsban örülhetnek

Időjárás - 2023.05.13

Egy hétre előre tekintve sem látszik, hogy mikortól szűnik meg Magyarországon a csapadék, az aranyat érő májusi esőből jócskán kapunk vasárnap is.

Szombat estétől dél, délnyugat felől növekszik, megvastagszik a felhőtakaró, de az ország északkeleti harmadában hajnalban még kevesebb, vékonyabb lesz a felhőzet. Az éjszaka első felében helyenként lehetnek záporok, zivatarok, majd hazánk nyugati, délnyugati felében egyre nagyobb területen újra elered az eső. A keleti, északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, ennél alacsonyabb értékeket északkeleten mérhetünk.

Vasárnap reggeltől többnyire erősen felhős vagy borult égkép várható, viszont északkeleten délelőtt még vékonyabb lesz a felhőtakaró. Dél, délnyugat felől ismét kiterjedt csapadékzóna helyeződik halad fölöttünk, a nagy mennyiség esélye kelet felé csökken. A Dél-Dunántúlon beágyazott zivatarok is kipattanhatnak. A keleti, délkeleti légmozgás megélénkül, néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között valószínű, az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban pedig a legmelegebb.(Fotó: Thorsten Frenzel/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 14, vasárnap, csapadék, szabolcs
Kiemelt hírek