TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Rengeteget költött a Horsch, egyre inkább globális játékossá válik a mezőgépgyártók között

Rengeteget költött a Horsch, egyre inkább globális játékossá válik a mezőgépgyártók között

Gépesítés - 2023.05.04

A Horsch talajművelő, vető- és növényvédelmi gépeinek Magyarországon is nagy rajongótáboruk van. Most egy újabb jó hír érkezett a német gyártó háza tájáról.

A Horsch a közelmúltban jelentette be, hogy 60 millió euró ráfordítással új gyáregységet épített. Nem is akárhol, hanem Brazíliában, amely a globálisan terjeszkedő vállalat egyik kiemelten fontos piaca, így nem árt, ha hangsúlyozottabban is jelen vannak ott.

A Horsch kifejezetten az észak- és dél-amerikai piacokra is fejleszt gépeket. Képviselteti magát az Egyesült Államokban és Kanadában, de pár éve a latin-amerikai térség felé is terjeszkedésbe fogott.

Brazíliában már eddig is jelen volt, nemcsak leányvállalattal, hanem gyártóüzemmel is 2015 óta, most azonban egy új gyárat hoztak létre Curitibában, ami egy 1,7 milliós város az Atlanti-óceán partvidéke közelében.Az új létesítmény egy 16 hektáros területen helyezkedik el, és 3,5 hektáros beépített résszel rendelkezik. Talajművelő, vető- és növényvédelmi gépeket egyaránt készíteni fognak benne, nem specializálódik tehát kifejezetten egyetlen termékvonalra. Az ünnepélyes átadóra máris sort kerítettek.

A gyár mintegy 300 új munkahelyet teremt. A belefektetett 60 millió euró a Horsch történetének legnagyobb költése egyetlen üzemre vonatkozóan, ráadásul a projektet villámgyorsan kivitelezték.

A Brazíliában termesztett kultúrák tökéletesen passzolnak a német gyártó termékeihez, nem mellesleg pedig egy hatalmas, és gyorsan növekvő mezőgazdasággal rendelkező országról van szó. A beruházás kétségkívül új mérföldkövet jelent a Horsch számára, amely egyre inkább globális játékossá válik a mezőgépgyártás terén. A brazil gyáregység a tervek szerint Afrikába és Európába is állít majd elő termékeket.Címkék: horsch, talajművelés, vetés, növényvédelem, mezőgép, brazília, terjeszkedés, gyár
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hogyan lesz idén diónk

A dióburok-fúrólégy károsítása egyre nagyobb problémát jelent a kiskertekben is. A karácsonyi diós bejgli került ...