A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

Ennél apróbb Zetor már nem is létezik, a gazdák követelték ki maguknak

Ennél apróbb Zetor már nem is létezik, a gazdák követelték ki maguknak

Gépesítés - 2023.03.15

Néhány éve lépett szövetségre egymással a cseh Zetor és a dél-koreai TYM, és az együttműködésnek most egy igencsak apró traktor lett az eredménye.

Ennél apróbb Zetor már nem is létezik, a gazdák követelték ki maguknak


2020 őszén az AgrárUnió is hírt adott róla, hogy a Zetor az alsóbb kategóriák felé bővítette kínálatát. A dél-koreai TYM vállalattal együttműködve dobott piacra kompakt traktorokat, amelyeknek elsősorban a téli és nyári karbantartási, kommunális és telephelyi munkáknál vehetik hasznát.

A Compax névre hallgató család tagjai bukókeretes és fülkés változatban készülnek, háromhengeres, Stage V emissziós szintű Yanmar erőforrással, ami 25–37 LE leadására képes. A hátsó hárompont-felfüggesztés 1,2 tonna kapacitású.

Most pedig megjelent a Compax kisebbik verziója, amelyben 18–24 LE-s erőforrás dolgozik. Egyszerű, praktikus, könnyen működtethető és olcsón fenntartható gépről van szó, amelynek a dizájnját a legendás olasz Pininfarina stúdió készítette.A kistraktor 6/2-es vagy 8/2-es váltóval szerelt, szervókormányos, összkerékhajtásos, és természetesen fülke nélkül is teljesíti a ROPS (átfordulás elleni védelemre vonatkozó) biztonsági előírásokat. A hátsó TLT 540/540E, illetve 540/850 1/min fordulatszámon üzemeltethető. A hátsó emelési kapacitás 0,76 tonna, ami sok mindenre elegendő.

A gyártó közleménye szerint az új Compax traktorok kifejlesztésénél figyelembe vették a felhasználók kívánságait, akik még kompaktabb gépet szerettek volna a mindennapi munkájukhoz. Ezek a masinák már éppúgy megfelelnek professzionális, mint hobbi használatra.

A kisebb „családtagok” szintén elérhetők fülkés vagy fülke nélküli változatban, és persze megmaradt a sokoldalúságuk is, amelyek által máris népszerűvé váltak a piacon. Sporttelepek karbantartására éppúgy megfelelnek, mint kertészeti munkákra, egy valódi apró mindenes született tehát.
Címkék: zetor, kompakt, traktor, újdonság, cseh, dél-korea, tym, kooperáció, compax

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...