TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Zsugorított méretek, extra kezelői kényelem jellemzi a Merlo új rakodóját

Zsugorított méretek, extra kezelői kényelem jellemzi a Merlo új rakodóját

Gépesítés - 2023.02.11

Az olasz Merlo különlegesen kompakt teleszkópos rakodógéppel rukkolt elő, amely így tökéletesen alkalmas egyebek mellett a szűk baromfiistállókban való munkavégzéshez.

Hirdetés

A Merlo székhelye az olasz-francia határ közelében található, és annak ellenére, hogy 1911-ben alapították, a gépgyártó vállalat továbbra is családi kézben van. A termékpalettáján kitüntetett helyet foglalnak el a teleszkópos rakodók, ezeket élénkzöld színükről könnyen fel lehet ismerni. A gépek magyarországi forgalmazója az M.C.I. Kft.

A Merlo folyamatosan fejleszti rakodóit annak érdekében, hogy minél hatékonyabb munkavégzésre legyenek képesek, illetve azzal párhuzamosan nagy hangsúlyt fektetnek a kezelői kényelemre és biztonságra is. A párizsi SIMA mezőgazdasági szakkiállításon mutatták be a kompakt P30.7L teleszkópos rakodójukat, amelyet azzal hirdetnek, hogy a baromfiistállókban is elférnek praktikus kialakításuk révén.

Ezt a gyártó természetesen a gép méreteinek zsugorításával érte el, a maximálisan 3 tonna emelési kapacitású és 7 méteres emelési magassággal rendelkező masina (ezt takarja a P30.7L jelzés) tetővonala éppen 2 méterre van a talajtól, illetve a szélessége sem haladja meg a 2 métert, így rendkívül fordulékony és könnyen manőverezhető. A fülke viszont ugyanakkora, mint a nagyobb modellek esetében, vagyis a méretcsökkentés nem ment a kezelői komfort rovására.

A meghajtásról négyhengeres, 75 LE-s Kohler motor gondoskodik, amely a Merlo egyfajta védjegyének számító, kétsebességes hidrosztatikus, fokozatmentes sebességvezérléssel társul. A hidraulikaszivattyú 250 l/min teljesítménye sok mindenre elég. Opcióként fordulatszám-növelő joystick-funkció is kérhető a rakodóhoz, ekkor a joystick meghúzásával csikarhatunk ki extra fordulatszámot a motorból. A P30.7L modell értékesítése 2023 végén kezdődik.

Címkék: merlo, kompakt, teleszkópos rakodó, állattenyésztés, baromfiistálló
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajmegőrző gazdálkodás – A hagyományos műveléstől a no-till ...

A német gazdák „megint fellázadtak” – vajon máshol minden rendben van? Néhány héttel ezelőtt még ...