TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
A kukoricabetakarítás új szintje

A kukoricabetakarítás új szintje

Gépesítés - 2023.01.14

Nagy múltra visszatekintő fejlesztés eredménye a Farm-Ker 97 Kft. kínálatában!

Hirdetés

Az Olimac által gyártott DRAGO adapterek 4–24 soros, merev vagy csukható kivitelben érhetők el, 50 és 180 cm közötti sortávolsággal. Opcionálisan szárzúzó rendszerrel is felszerelhetők. A DRAGO adapterek minden kombájn és silózógép esetén alkalmazhatók.

Olyan kukoricaadaptert keres, amellyel feszegetheti a kombájn teljesítményének határait? Az Olimac által gyártott DRAGO GT-vel a kukorica betakarítását egészen új szintre emelheti.
A szabadalmaztatott ütéscsillapítóval ellátott, automatikus törőléceknek köszönhetően csökken a cső- és szemveszteség. Az új ellenkéses szárzúzó ollószerű mozgással garantálja a tiszta vágásokat és a kukoricaszárak egyenletes szétszórását, még nagy üzemi sebesség mellett is.

SZABADALMAZTATOTT SZÁRZÚZÓ

ELLENKÉSES SZÁRZÚZÓ OLLÓSZERŰ VÁGÁSOKKAL

A DRAGO GT-t az Olimac által szabadalmaztatott, forradalmian új ellenkéses szárzúzóval szerelték fel. Minden sort négy, ellentétesen forgó aprítókéssel láttunk el. A kések átfedéssel helyezkednek el, ezért a kukoricaszárak aprítása ollószerű vágásokkal történik.

EGYENLETESEN SZÉTSZÓRT APRÍTÉK

A DRAGO GT ellenkéses szárzúzója esetén az egész munkaszélesség le van fedve vágókésekkel. Ez egyenletes minőségű aprítást garantál, még egyenetlenül vetett sorok vagy a sorok megkezdése esetén is. A kések gyors forgási sebessége biztosítja a kukoricaszárak aprításának optimális minőségét, még nagy üzemi sebesség mellett is.

ARATÁS UTÁN A FÖLDJE MÁR KÉSZEN IS ÁLL A SZÁNTÁSRA

A DRAGO GT szárzúzó kései a talajjal közel párhuzamosan működnek, ami lehetővé teszi az alacsony vágási magasságot. A megmaradó kukoricaszárak csupán néhány centiméter magasak, és szét vannak nyitva, ami lehetővé teszi a gyors bomlást, és védelmet biztosít a kártevőkkel szemben.

AUTOMATA TÖRŐLÉCÁLLÍTÁS

CSÖKKENTI A SZEMVESZTESÉGET

A DRAGO GT szabadalmaztatott rendszere automatikusan állítja be a törőlécek közötti távolságot. A beállítás minden egyes sorban a többi sortól függetlenül, automatikusan történik.

A TÖRŐLÉCEK KÖZÖTTI TÁVOLSÁG AUTOMATIKUSAN VÁLTOZIK

A DRAGO GT azonnal alkalmazkodik az aktuális szántóföldi körülményekhez, ezáltal pedig jelentős mértékben minimalizálja a betakarítási veszteséget. A törőlécek teljesen automatikusan működnek. Így betakarítás közben a kezelőnek egyáltalán nem kell beavatkoznia.

NYOMÓRUGÓK A MÉG NAGYOBB PRECIZITÁS ÉRDEKÉBEN

A törőlécek közötti távolság automatikus beállításának Olimac által bevezetett technológiája már évek óta bizonyít, és a DRAGO GT esetében még tovább fejlesztették. Nyomórugókkal szerelték fel a még precízebb és még egyenletesebb munkavégzés érdekében.

ÜTÉSCSILLAPÍTÁSSAL ELLÁTOTT TÖRŐLÉCEK

CSILLAPÍTJA A KUKORICACSÖVEK TÖRŐLÉCRE HATÓ ÜTÉSEIT

A DRAGO GT szabadalmaztatott felfüggesztése csillapítja a kukoricacsövek által a törőlécekre ható ütéseket a betakarítás közben. A rugós törőlécek elnyelik az ütődéseket, ezáltal lehetővé teszik a kukorica hatékony, cső- és szemveszteség nélküli betakarítását.

A kukoricabetakarítás új szintje

AKÁR 80%-KAL KEVESEBB HÁNTOLÓDÁS MIATTI VESZTESÉG

Különösen száraz körülmények esetén a kukoricacsövek túl erősen ütődnek a törőlécekhez, ami miatt megnövekszik a hántolódás miatti veszteség. Ez a hántolódás miatti veszteség most minimálisra csökkent a DRAGO GT ütéscsillapítással ellátott törőléceinek köszönhetően.

EXTRA HOSSZÚ TÖRŐHENGEREK

EGYENLETES BEHORDÁS

A DRAGO GT törőhengerei 25%-kal hosszabbak, mint a versenytársaké. Ugyanolyan meghajtás mellett, az alacsonyabb forgási sebesség azt eredményezi, hogy a növény lassabban kerül be a gépbe, ennek köszönhetően pedig kíméletesebb a kukoricacsövek letörése.

A kukoricabetakarítás új szintje

NINCS TÉPÉS, NINCS RÁZÁS

A törőhenger késeinek beállítása milliméteres pontosságú. Ez garantálja, hogy a növény behordása a csövekre ható bármilyen rázkódás nélkül történjen. Ezáltal megakadályozza a kukoricacsövek idő előtti leesését.

LAPOS MUNKAVÉGZÉSI SZÖG ÉS KÚPOS KIALAKÍTÁSÚ FÜLESLÁNC

MÉG MEGDŐLT KUKORICÁHOZ IS

A lapos munkavégzési szög és a lapos kialakítás következtében a DRAGO GT optimális betakarítást tesz lehetővé, még kihívást jelentő körülmények között is. A kiszögellésekkel ellátott, kúp alakban elhelyezkedő fülesláncok még közelebb kerülnek a talajhoz. Ezt teszi lehetővé, hogy a DRAGO GT még a földön fekvő kukoricát is hatékonyan le tudja vágni, így Ön a szél által okozott károk esetén is learathatja a termést.

Elérhetőségek: www.farmker97.hu » info@farmker97.hu » Tel: 06 30 977 6982

Címkék: kukoricabetakarítás, farm-ker 97 kft., drago, adapter, szárzúzó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

„Az év agrárrobotja 2024”

Az idén már második alkalommal került megrendezése az „AG ROBOT of the Year”, vagyis „Az év ...