A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Új AMAZONE KE 6002-2 Rotamix forgóborona – 6 m összecsukható kivitel önálló használatra

Gépesítés - 2022.11.20

Az AMAZONE az új KE 02 Rotamix forgóborona termékprogramot egy 6 m-es, összecsukható változattal bővíti. A KE 6002-2-400 Rotamix max. 400 LE traktorosztályokhoz van jóváhagyva, különösen nagy ütőereje és a rendkívül jó rögtörés révén tűnik ki.

Új AMAZONE KE 6002-2 Rotamix forgóborona – 6 m összecsukható kivitel önálló használatra


Nagy területteljesítmények

A KE 6002-2-400 révén az AMAZONE egy olyan új gépet kínál, melyet elsősorban nagy területteljesítményekhez fejlesztettek ki. A 6 m-es munkaszélességnek köszönhetően a forgóborona rendkívül hatékony. Továbbá a 3 m-es szállítási szélességre történő gyors összecsukás biztosítja a gyors és biztonságos vonulást. A gépet szóló használatra tervezték, és nem kapcsolható össze vetőegységgel.

Rotamix rendszer – rövid, kompakt és 6 méteren négy szerszámtartóval több

A Rotamix rendszerrel szerelt KE 6002-2-400 forgóborona a munkaszélesség minden méterén négy szerszámtartóval van felszerelve, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló fogak nehéz talajon is rendkívül jó rögszerkezetet alakítanak ki. Az új forgóboronák ezért nagyon alkalmasak magágykészítésre, különösen szántás után.

A nagy számú késtartó a homlokkerekek kisebb átmérőjét teszi lehetővé. Ezáltal a stabil homlokkerék-kádat nagyon kompaktra és könnyűre lehetett kialakítani. A rövid kialakítás biztosítja, hogy a traktorra gyakorolt emelőhatás csökkent, ezért a traktornak kisebb emelőerőre van szüksége, mint más forgóboronák esetében.

A jól bevált Quick+ Safe rendszer révén a 290 mm hosszú fogak integrált kőbiztosítással rendelkeznek, és egyszerűen, szerszám nélkül cserélhetők.

Magasabb teljesítményosztályok a DirectDrive hajtóművel

A Long-Life-Drive rendszer a DirectDrive hajtóművel együtt hosszú élettartamot és maximálisan nyugodt működést biztosít. A kazettás tömítőgyűrűvel és labirinttömítéssel ellátott kétszeres tömítés véd a por, nedvesség és szennyeződés ellen.

Az új forgóborona-terméktípusok szíve a DirectDrive hajtómű, mely a nagyobb erőhatást közvetlenül viszi át a szerszámtartók homlokkerekeire. Az új KE 6002-2-400 Rotamix gépnél nincs elágaztatás, ezáltal biztosított a rendkívül jó, kis kopással járó erőátvitel. A hajtómű mindig mindkét oldalsó szárnyon megtalálható. A forgóborona 1000 ford./perc-es kardántengely fordulatszám mellett használható. Cserélhető fogaskerék-készletek révén a szerszámtartó fordulatszáma hozzáigazítható a különböző talajviszonyokhoz.

Beállítás és szerszámok

A pontos és biztonságos munkamélység-beállításhoz a KE 6002-2-400 sokfuratos állítóművet használ. Ez nagyon széles beállítási tartományt tesz lehetővé, ahol a munkamélység mechanikusan, egy csap segítségével nagyon finoman állítható. A beállítások úgy vannak kialakítva, hogy egyszerűek és érthetőek legyenek az ügyfél számára.

A simítógerenda mélységet a talajegyengetéshez a henger pontosan tartva vezeti, és az integrált túlterhelés elleni védelem révén lehetővé teszi a felfelé való kitérést. A pontos beállításhoz univerzális kezelőszerszám áll rendelkezésre, amely számos gépbeállításhoz használható, például az oldallemezek magasságának vagy a nyomjelzők beállításához.

A jobb áramlás és a talaj egyengetése érdekében a simítógerenda 100 mm-rel lerövidítésre került. Ez javítja az átömlést az oldalsó vezetőlemez és a simítógerenda között.

Sokoldalú hengerprogram

A különböző talajadottságokhoz és az eltérő üzemi körülményekhez számos hengertípus érhető el különböző átmérőkben a célirányos visszatömörítéshez. A teljes felületű rögtöréshez és visszatömörítéshez az AMAZONE a tüskés hengert kínálja. A gumigyűrűs henger a könnyű és közepes talajokon sávos visszatömörítést végez. Opcionálisan mátrixprofillal is elérhető a még jobb önhajtás érdekében lazább talajokhoz. A hengerprogramot a trapézgyűrűs henger egészíti ki, szintén a sávos visszatömörítéshez.

KE 6002-2-400 Rotamix rendszerrel szántás utáni elmunkálásban

KE 6002-2-400 Rotamix működés közben A KE 02-2 Rotamix szerszámtartói a húzásra álló fogakkal rendkívül jó rögszerkezetet biztosítanak

 

  1. Kompakt, stabil kivitelű homlokkerékház, kis átmérőjű, alacsony felépítésű, erős, 45 mm-es tengelyátmérőjű, 6 mm-es falvastagságú homlokkerekek, valamint kettős házfenék
  2. Egy darabból kovácsolt fogtartók
  3. Quick+Safe rendszer: Gyorsan cserélhető lazítófogak és beépített kőbiztosítás
  4. 290 mm hosszú, húzásra álló KE fogak

Tökéletes magágykészítés a KE 6002-2-400 Rotamix géppel történő művelés után

Az új KE 6002-400 a Rotamix rendszerrel 24 szerszámtartóval rendelkezik, és rendkívül kompakt, rövid kialakításával tűnik ki

 

A hengerek széles választéka biztosítja a nagyon jó visszatömörítést minden talajon

Az ábrák, a tartalom és a műszaki adatok csak tájékoztató jellegűek, és felszereltségtől függően eltérhetnek. Az országonkénti közúti közlekedési előírások (KRESZ) érvényes rendelkezéseit be kell tartani, emiatt előfordulhat, hogy külön engedélyeztetés szükséges. Ellenőrizni kell a traktorok megengedett tengelyterhelését és össztömegét. A felsorolt kombinációs lehetőségek nem minden gyártmányú traktor esetében valósíthatók meg.


Címkék: amazone, rotamix, forgóborona

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...