TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,83000
USD: 370,49000
CHF: 406,73000
GBP: 458,15000
Hirdetés
Az új Carrier XL 725 és a CrossCutter Disc Aggressive

Az új Carrier XL 725 és a CrossCutter Disc Aggressive

Gépesítés - 2022.11.10

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója bemutatja a Carrier XL rövidtárcsák új, 7,25 méter széles Carrier XL 725-ös modelljét. Ezzel az új változattal együtt a Carrier XL család új funkciókkal is kiegészül, továbbá bemutatjuk az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsát, amely kiválóan használható kötött talajokön és/vagy nehéz talajviszonyok között.

Az Carrier XL tárcsacsalád tagjainak munkaszélesség tartománya 4,25 és 12,25 méter között változik, ahol az új 725-ös modell hiánypótló típusnak számít.

- A Carrier XL egy jól ismert és bevált koncepció, amelyet jól kiegészít az új modell, amely a sokoldalúságot, a csökkenő művelési költségeket, valamint a gazdasági növények számára lehető legjobb talajelőkészítési gyakorlatot testesíti meg - mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.

A Carrier XL 725 510 mm-es TrueCut tárcsákkal, CrossCutter Disc vagy az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsával kapható. A különböző gazdálkodási igényekhez igazodva felszerelhető a front művelőeszközök, valamint a tömörítő hengerek széles skálájával, továbbá BioDrill 360 aprómag vető egységgel.

Az új modell mellett a Carrier XL 425-725 családot vázfejlesztésekkel is frissítették, beleértve a tömörítő hengersor megerősített párhuzamos függesztő karjait. A gépkezelő jobb informálása érdekében minden modell új, jobban látható skálával van ellátva, amely a munkamélység, valamint a mellső művelőeszköz pozíciójának jelzésére szolgál. Ezenkívül az új Carrier XL 725 új és egyedülálló szállítási magassági pozícióskálával is rendelkezik a biztonságos közúti szállítás érdekében.

A nagyobb munkaszélességű modellek, a Carrier XL 625 és a Carrier XL 725 mostantól új típusú keréktengellyel, valamint 560/45 R22.5 méretű, 40 km/órás közúti szállításra engedélyezett kerekekkel is felszerelhetők.   

A Carrier XL 725 2022 októberétől rendelhető, a szállítások pedig 2023 tavaszán kezdődnek.

A Väderstad szintén bejelenti, hogy a CrossCutter Disc Aggressive termékcsaláddal bővíti kínálatát az ultrasekély talajművelés terén. 

A Väderstad 2017-ben hozta piacra a CrossCutter Disc tárcsatípust, amit azóta sokezer gazda próbált ki és kedvelt meg, hiszen nagy munkasebesség mellett intenzív, ultrasekély talajművelést tesz lehetővé.

A most bemutatott CrossCutter Disc Aggressive abban különbözik a hagyományos CrossCutter Disc művelőtárcsától, hogy élezett csipkékkel is rendelkezik, amelyek nagyobb behatolási képességet biztosítanak a kihívást jelentő szántóföldi körülmények között.

- A CrossCutter Disc Aggressive logikus választás nehézművelésű talajon, vagy ahol a talajba hatolási képesség egyébként problémát jelent. Az új tárcsatípus további előnye, hogy sokkal hatékonyabban dolgozik a kihívást jelentő tarlókon, munkája nyomán felgyorsul a szervesanyag bomlása a talajban mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője, és így folytatja:

- A CrossCutter Disc Aggressive tárcsával teljessé vált az ultrasekély műveléshez ajánlott tárcsakínálatunk. Annak ellenére, hogy az új tárcsa agresszívebb kialakítású, mint az eredeti, még mindig a 2-5 cm-es ultrasekély munkamélységben dolgozik, és lényegesen kevesebb talajt mozgat meg, mint egy hagyományos tárcsa. Mindez kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent, miközben a nagy munkasebesség megtartása mellett továbbra is intenzív keverést biztosít - mondja Magnus Samuelsson.

A CrossCutter Disc Aggressive két méretben kapható, a 450 mm-es változat 2-3 cm-es munkamélységhez készült és a Carrier rövidtárcsákhoz rendelhető, míg a 3-5 cm-es munkamélységhez készült 510 mm-es típus a Carrier XL tárcsás talajművelőkhöz rendelhető. Mindkét tárcsatípus ajánlott munkasebessége 20km/h.

Mivel minden egyes művelőtárcsa saját gumifüggesztésű tartókarra van szerelve kiválóan leköveti a talajfelszín egyenetlenségét, ami tökéletes végeredményt biztosít - mondja Magnus Samuelsson.

Az új CrossCutter Disc Aggressive 2022 novemberétől lesz kapható.

Címkék: väderstad, carrier xl, rövidtárcsa, crosscutter disc aggressive
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Winelabel.hu: a digitális tápértékjelölési rendszer

Bevezetésre kerül a digitális tápértékjelölési rendszer a magyar borászati termékek esetében