TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Belépett a Lemken, megugrott a Steketee forgalma

Belépett a Lemken, megugrott a Steketee forgalma

Gépesítés - 2021.02.24

A mechanikus gyomirtáshoz intelligens munkagépeket kínáló Steketee bő két éve került a Lemken tulajdonába. Éppen a megfelelő időpontban, amit a harmadával megugró értékesítések is bizonyítanak.

A német Lemken 2018 nyarán jelentette be a holland Steketee felvásárlását. Az integráció idén zárul le, de az érdeklődés máris óriási az intelligens, kameratámogatott rendszereket használó munkagépek iránt. A Steketee termékei (sorközművelő kultivátorok, robotkapák stb.) a mechanikus gyomirtás kiváló eszközei, amelyek tökéletesen alkalmasak a permetezőgépek kiváltására. Magyarországon a zöldség- és biotermesztők körében már régóta népszerűek, a Lemken megjelenésének köszönhetően pedig alighanem a konvencionális termelők körében is gyorsan elterjednek majd.

A német anyacég nemrég tette közé az újonnan felvásárolt vállalat eredményeit, amelyek a koronavírus járvány ellenére is rendkívül biztatóak. Nemcsak az értékesítés terén sikerült nagy (30 százalékos) ugrást végrehajtaniuk, de egyelőre a gyártókapacitás is kicsinek bizonyul a felmerült igények, rendelések kielégítésére. Tavaly intenzíven dolgoztak az After-Sales területen is, így a cserealkatrészek immár az Agroparts portálon keresztül is megrendelhetőek a gépekhez.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: gyomirtás, lemken, permetezés, munkagép, steketee, mechanikus
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Humuszépítés az intenzív szántóföldi növénytermesztésben? – ...

A humuszban gazdag talajok tárolják a vizet és tápanyagokkal látják el a növényeket, azaz termékenyek. Ez biztosítja ...