A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX

A Pöttinger járványálló: elképesztő lett az üzleti eredményük

Gépesítés - 2020.10.05

Nincs egyszerű dolga ebben az évben a mezőgépgyártóknak sem, minden tisztelet tehát azoké, akik a krízishelyzetben is elfogadható piaci teljesítményre képesek. Az osztrák Pöttinger „kielégítő” eredményekről számolt be.

A Pöttinger járványálló: elképesztő lett az üzleti eredményük


A koronavírus-járvány ellenére is elégedett lehet a 2019/2020-as üzleti év forgalmával a Pöttinger. Az osztrák vállalat 366 millió eurós bevételre tett szert a jelzett időszakban, ami történetének második legjobb eredménye. Szinte csodaszámba megy, hogy az előző üzleti évhez képest csupán 4 százalékos visszaesést szenvedtek el, sőt a 2017/2018-as időszakkal összehasonlítva 3 százalékos növekedéssel büszkélkedhetnek.

A Pöttinger bevételének 90 százaléka a nemzetközi piacokról származik, a fennmaradó 10 százalék pedig az osztrák gazdák vásárlásaiból. A legjobb külföldi partnereik Németország, Franciaország, Lengyelország, Csehország és Svájc. A forgalom 70 százaléka a zöldsor-gépekből ered (a többi a szántóföldi munkagépekből és vetőgépekből), és az alkatrész-értékesítés terén is sikerült 7 százalékos emelkedést produkálniuk.

A globális járvány miatt az európai eladások ugyan némileg visszaestek, ám ezt ellensúlyozta a tengerentúli piacok váratlan felfutása. Az Egyesült Államokban és Ausztráliában egyaránt 67-68 százalékos bővülést sikerült elérni az értékesítés terén, de Kína és Japán is jobban teljesített a reméltnél. A Pöttinger abban bízik, hogy 2020 második felében is folytatódik a kedvező tendencia.


  


Címkék: Pöttinger, mezőgépgyártás, zöldsor, forgalom, koronavírus