TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
MachineryGuide: így okosítható fel a gépparkunk

MachineryGuide: így okosítható fel a gépparkunk

Gépesítés - 2020.04.17

Képzeljünk el egy átlagos gazdaságot, ahol legalább egy traktor, egy hidraulikusan nyitható szórókerettel rendelkező permetezőgép, egy kultivátor, egy folyékonyműtrágya-applikátorral felszerelt ta­­­­­lajlazító, valamint egy szemenkénti ve­tőgép alkotja az eszközparkot.

A MachineryGuide sorvezető az összes felsorolt gép „felokosításában” képes segítséget nyújtani, és az egyedi igényekhez alkalmazkodó GPS-antenna csatlakoztatásával rendkívüli precizitás érhető el általa (ez a méter alatti pontosságtól a centiméteres pontosságig terjedhet). A magyar fejlesztőcég kínálatában az ingyenes korrekciókkal működő GPS-egységek (SM1, DM1), illetve a fizetős korrekcióval működő, centiméteres pontosságú RTK-megoldások (CM1, CM2) egyaránt megtalálhatóak.

Ha a sorvezetőt a gazdaság valamennyi gépénél használják, akkor az működés közben folyamatosan összegyűjti és eltárolja az adatokat, amelyeket aztán ki lehet menteni PDF, illetve KML formátumban (sőt felszinkronizálhatók egy szerverre), így nagy segítséget jelentenek például a kötelező gazdasági napló vezetéséhez. A sorvezető ezenfelül különböző gépvezérlésekre bővíthető, ezáltal a felsorolt gépparkot még összetettebb feladatokra lehet használni. Egy kis munkaszélességű gépnél (például talajlazítónál) többé nem lesz szükség arra, hogy a traktor a táblavégen tolatgasson, ugyanis a sorvezető használatával elegendő csupán kényelmes ívben ráfordulni a sokadik sorra, mert a szoftver kiszámolja, melyik sor hova esik, így elkerülhető a kihagyás vagy átfedés.

Ha a talajlazító esetleg folyékonyműtrágya-applikátorral van ellátva, az is vezérelhetővé válik, hogy a kívánt hektáronkénti lémennyiség kijuttatása egyenletes legyen. Amennyiben a permetezőgépre is fel van szerelve egy vezérlő, akkor az már automata szakaszolásra, valamint sebességarányos kijuttatásra is képes lesz (nyomásmérésen vagy átfolyásmérésen alapulva), sőt a menedzsmentzónákhoz igazodó helyspecifikus kijuttatást is tudja vezérelni. Ha a permetezőgép hidraulikusan nyitja, esetleg billenti is 
a keretét, akkor egy újabb vezérlő felszerelésével már a hidraulikát is működtetni tudjuk. Hidraulikavezérlő egyébként más munkagépekre is felszerelhető, és valamennyi eszköz irányításához elegendő csupán egy kijelzőt használni a traktorfül­kében. A MachineryGuide a szemenkénti vetőgépek vetésellenőrzéséhez, illetve az azzal egybekötött automata szakaszoláshoz is kínál vezérlőt. A cég úgy fejleszti termékeit, hogy a használatukhoz a gazdaságoknak ne kelljen lecserélniük a meglévő gépeiket. Vezérlőegységeik lényegében az összes permetező-, illetve szemenkéntivető­gép-vezérlővel kompatibilisek, ezáltal minima­lizálják a gépfelújítás, automatizálás beruházási költségeit.

Címkék: sorvezető, MachineryGuide
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erőteljesen terjed a vándorló vízimadarak állományaiban a ...

A vándorló vízimadarak őszi vonulása, a remek kikapcsolódás mellett, a fertőző betegségek terjedését is elősegíti. ...