TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,3
USD: 356,69
CHF: 394,09
GBP: 449,89
Hirdetés
Újdonságok és díjazottak Párizsból

Újdonságok és díjazottak Párizsból

Gépesítés - 2019.04.10

SIMA: ahol a legnagyobbak mutatják be 
termékeiket a világnak A február 24–28. között Párizsban megrendezett SIMA mezőgazdasági szakkiállításon – 
a hagyományoknak megfelelően – rengeteg újdonságot vonultattak fel a gyártók és forgalmazók.

Sokan erre a rendezvényre időzítik legfrissebb fejlesztéseik prezentálását, ami nem csoda, hiszen a francia fővárosban 200 ezernél is több látogatót fogadnak 135 országból, vagyis a rendezvény szó szerint az egész világ előtt teremt bemutatkozási lehetőséget. A 2019-es SIMA kiállításon két terméket ismertek el aranyéremmel, ötöt ezüsttel, míg húszat bronzéremmel. Az AgrárUnió összeállítása partnereink újdonságai közül válogat.

Amazone

Amazone Az Amazone röpítőtárcsás műtrágyaszóróin használt ArgusTwin rendszer kényelmesebb kiszórást biztosít az automatikus keresztirányú eloszlásbeállítás révén. Ennek meghatározása a radartechnikán alapszik, a mindkét szórási oldalon megtalálható radarérzékelők segítségével dolgozik, extrém szeles körülmények között pedig a WindControl rendszer egészíti ki működését a szél hatásainak csökkentéséhez. A szóráskép korrigálására, a műtrágyaeloszlás egyenletességének javítására szolgáló eszköz a SIMA kiállításon bronzérmet kapott. Ugyancsak újdonság volt az Amazone részéről a Pressure OptiControl rendszer, amely a csoroszlyanyomás fo­­lyamatos, precíz igazítására képes a talajadottságoktól függően.

Amazone

Amazone WindControl rendszer

Austro Diesel GmbH.

A cég 11 országban – köztük hazánkban is – a Massey Ferguson márka hivatalos és kizárólagos importőrének számít, így méltán lehet büszke arra, hogy a 7719 S erőgép az Év Traktora lett saját kategóriájában a SIMA kiállításon. Az elismerés egyrészt az élenjáró motortechnológiának köszönhető, a hathengeres, 6,6 literes AGCO Power erőforrás 190 LE (EPM-mel 210 LE) leadására képes, és SCR (szelektív katalitikus redukciós) rendszer révén teljesíti a TIER V emissziós normát. A rendkívül hatékony hajtáslánc, a Dyna-6 terhelés alatt kapcsolható (powershift) sebességváltó, valamint a kimagasló kezelési élmény szintén sokat nyomott a latban a díj odaítélésekor. A Massey Ferguson franciaországi gyárában összeszerelt MF 7700 S széria tagjaiban eredményesen ötvöződik az intelligens technológia az egyszerű, robusztus konstrukcióval. Az „S” betűjel a közelmúltban végrehajtott ráncfelvarrásra utal a sorozatnál, aminek eredményeként olyan innovatív újítások jelentek meg a traktorokban, mint a Fieldstar 5 Terminal érintős képernyővel, valamint új AutoGuide-opciók, LED-világítási opciók, illetve fontos részletváltoztatások a na­­gyobb fokú biztonság érdekében.

Massey Ferguson

Massey Ferguson 7719 S

Case IH

A bronzéremmel díjazott Case IH XPOWER egy elektromos gyomirtó eszköz. A vegyszermentes eljárás előnye, hogy bármilyen gyomnövénynél alkalmazható, a rezisztencia veszélye kizárható, ráadásul hatékonyságát az időjárás változása sem befolyásolja. A traktor mechanikai energiáját elektromossággá átalakító, frontra függesztett berendezés fejlett kamerarendszer és érzékelők segítségével különbözteti meg a gyomokat a haszonnövénytől, amelyekben így nem okoz kárt.

Case IH

Case IH XPOWER

Hardi

A növényvédőszer-kijuttatás specialistájának számító dán cég az új generációs NAVIGATOR „i” vontatott permetezőgéppel jelentkezett Párizsban. A még könnyebben, biztonságosabban és precízebben működtethető, valóban „intelligenssé” tett gép számos fejlesztéssel segíti a kezelő munkavégzését. Az automata AutoWash tisztítófunkció gondoskodik arról, hogy a tartályban és a rendszerben ne tapadjon meg szermaradvány, s mivel mindez a traktor üléséből irányítható, elkerülhető a kezelő és a fülke szennyeződése. Az AutoNozzleControl mindegyik fúvókát külön vezérli a nagyobb pontosság és munkasebesség érdekében, s a Hardi tapasztalatai alapján az átfedések elkerülésével nagyjából 10 százalékos vegyszer-megtakarítás érhető el. A vadonatúj HARDI SmartCom ISOBUS-platform precíz kormányozhatóságot, pontos szabályozást és villámgyors diagnosztikát tesz lehetővé a permetezőgép megbízható működése céljából.

Hardi Navigator i

Hardi NAVIGATOR „i”

Horsch

A Horsch már a 2017-es hannoveri Ag­­ritechnica kiállításon bemutatta a Sec­­­­­­­­tionControl elosztótornyot Row Control soronkénti elzárással. Ez új szintre eme­li a vetési pontosságot, hiszen végleg leszámol az átfedésekkel és az ablakos vetéssel, így vetőmagot, műtrágyát és 
a mikrogranulátumot takarít meg. A sorelzárás mindegyik sorban bekapcsolható, ezáltal a nyomtávolság és -szélesség egymástól függetlenül megvalósítható. A Section Control szakaszolását soronként megvalósítani képes, GPS-vezérelt RowControl automata sorkizáró berendezés a SIMA egyik fontos innovációjának számított.

Horsch

Horsh Sec­­­­­­­­tionControl 

McHale

A McHale Fusion 3 Plus egy nagy teljesítményű kombinált bálázó-csomagoló. Jellegzetessége a „fólia a fólián” technológia, ami azt jelenti, hogy a gép már a bálakamrában csomagolófóliával köti be a bálát, mielőtt az a csomagolóasztalra kerülne. Ez természetesen jobb fóliafedést nyújt a bálákon, egyenletesebb fóliaelosztást, va­lamint kiváló szenázsminőséget és a bá­­­­­­lák könnyebb felhasználását. A McHale a közelmúltban újabb fejlesztéseket hajtott végre a Fusion 3 Plus esetében, s ezek az elkészített bálák tömegének, sűrűségének és nedvességtartalmának pontosabb megismerésére irányulnak.

McHale

McHale Fusion 3 Plus

Quivogne

A Gladiátor késes henger a Quivogne legújabb munkagépe, amely Párizsban került bemutatásra. A függesztett kivitelű gép kettő soros késes hengerből áll. Az első sorban egy 410 mm átmérőjű késes henger van, amely a menetiránnyal merőlegesen vágja a szármaradványokat. A kések felszerelése egy nyitott hengerre történik, így a szármaradványok nem tudják eltömíteni ezt a sort. A második sorban egy rövidtárcsához hasonló sor helyezkedik el, csak teljesen sík tárcsalapokkal.

Quivogne Gladiator

Quivogne Gla­­­­diator

A tárcsalapok 410 mm átmérőjűek és 170 mm osztással szereltek. A feladatuk, hogy menetirányban is megfelelő aprítást végezzenek, így a két sor után nem ma­­­­rad ap­­rítatlan szár a felszínen. Magyarországon először tavasszal mutatkozik be 
a Gla­­­­diator.

Quivogne Gladiator

 




Szerző: AgrárUnió

Címkék: kiállítás, Amazone, McHale, Sima, Horsch, Párizs, Quivogne, Hardi, Case IH, Austro Diesel GmbH.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A sebesség minden, csak nem állandó

Maximalizálja körforgója potenciálját