TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

Gépesítés - 2024.03.13

A PÖTTINGER, mint a mezőgazdasági gépgyártás méltán elismert márkája, fejlesztéseivel és jól bevált megoldásaival folyamatosan azon dolgozik, hogy megkönnyítse a gazdák munkáját ezzel együtt lehetővé téve a fenntartható gazdálkodást is. A gazdasági siker szorosan összefügg a „legjobb takarmánnyal”, melyhez értékes segítséget nyújtanak a minőségi PÖTTINGER szálastakarmány-betakarító gépek.

Cikkünk fókuszában a PÖTTINGER szálastakarmány-betakarító gépeinek legújabb kínálata áll, bemutatva a NOVACAT kaszák V szériáját, a Mergento szállítószalagos rendképzőt, valamint az Impress körbálázó 3160 sorozatot. A V széria kialakítása precíz talajkövetést eredményez, emellett kompakt vázzal rendelkezik, lehetővé téve akár négyhengeres traktorokkal való használatát is. A Mergento rendképző olyan egyedi technológiával rendelkezik, mely tiszta takarmányt biztosít mindenfajta takarmánynövény esetén, míg az Impress 3160 sorozatú körbálázók továbbra is hozzájárulnak a hatékony és gazdaságos takarmánykészítéshez, partnereik nagy elégedettségére. Cikkünkben részletesen megvizsgáljuk ezeket a jól bevált megoldásokat, bemutatva, hogyan segítik a PÖTTINGER szálastakarmány-betakarító gépek a gazdákat a hatékonyabb és eredményesebb mezőgazdasági munkában.

ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

PÖTTINGER NOVACAT V 9200

NOVACAT V széria - az új tripla kombináció a Pöttinger kínálatában

A V 8400 és 9200 kaszasorozatot professzionális felhasználásra tervezték a technikai megoldások tekintetében, mindehhez pedig kompakt váz társul. A kaszagerendelyek tehermentesítése hidraulikusan, a munkaszélesség pedig mechanikusan állítható. A váz újfajta kialakításából adódóan a függesztés közelebb kerül a traktorhoz, így akár négyhengeres gépekkel is használhatjuk a V sorozat ezen tripla kombinációit. A 8400 - as sorozatban elérhető munkaszélességek: 8,12 / 8,36 m, a 9200-as sorozatban elérhető munkaszélességek: 8,95 / 9,2 m. A V sorozat kaszái 301 és 351 Alpha Motion frontkaszákkal használhatók a legtökéletesebb átfedés érdekében. Mindkét sorozat elérhető acélujjas (ED) és gumihengeres (RC) szársértő egységekkel, a vezérlés tekintetében saját SELECT CONTROL vezérlő, vagy ISOBUS kompatibilitás a két választási lehetőség.

A V széria zászlóshajója V 10000 típus. A munkaszélesség alapkivitelben 8,8 métertől 10,02 méterig fokozatmentesen hidraulikusan állítható. Opcióként választható a Profiline ISOBUS kompatibilis vezérlőrendszer, amely lehetővé teszi a lejtő – és kormányzási szög kompenzációt. A megfelelő frontkasza kiválasztásával lejtős területen és kanyarokban is kihagyásmentes a kaszálás. A 10000-es széria elérhető ED vagy RC szársértővel, illetve ezek szállítószalaggal szerelt változatával, vagy szársértő nélkül CF (csigás) megoldással.

ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

MERGENTO VT 9220

Mergento – új technológia a rendképzésben

Az oldalanként 3,7 m munkaszélességű rendképző egységek felszedői 6 sor vezérelt ujj segítségével gyűjtik a takarmányt a talajról. Az oldalanként középen kettéosztott felszedők meghajtása középről hidraulikusan történik. A gépet kardán meghajtással vezéreljük, a traktor TLT-vel hajtott kardántengely kapcsolatban áll a hidraulikus hajtással, tehát a felszedés és a továbbítás sebességarányosan történik.

A felszedő mögött a hidraulikus hajtású erősített gumiszalag továbbítja a takarmányt, amely 12 cm-rel a felszedő szintje alatt található, a takarmány mintegy ráesik a szalagra, megfelelő formát ad ezzel a rendnek nagy tömegű és rövidszálú termény esetén is. A szalag feszessége kézzel, szerszám nélkül állítható, illetve csavarkötések oldásával szétszedhető és tisztítható.

A felszedő függőleges irányban a váz központi függesztésén +475/-195 mm, átlósan a központi felfüggesztés segítségével +30/-13 fok és lejtő irányban 11,5 fok elmozdulásra képes. Forgókban a szalagok közel vízszintes helyzetet vesznek fel és 530 / 580 mm szabad magasságot engednek a rendek fölötti mozgáshoz.

ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

IMPRESS 3160

Impress 3160 sorozat - az egyenes anyagáram sikere töretlen

… mint a bálakamrába kerülő takarmány

Büszkék vagyunk arra, hogy partnereink mind elégedetten és eredményesen használják a PÖTTINGER IMPRESS 3160 V sorozatú körbálázókat. A visszajelzések mind arról tanúskodnak, hogy a MAGTÁR Kft. által biztosított bálázógépek kimagasló teljesítménnyel és felhasználóbarát megoldásokkal szolgálják a gazdákat.

Szarvasi partnerünk külön kiemelte, mennyire kényelmes és gyors a munkavégzés a PÖTTINGER körbálázóval:

„Gyepszéna és szalma bálázására használjunk teljes megelégedéssel, évi átlagos 7000 darab bálát késztünk. Gépkezelőinkkel egyetértésben nagyon gyorsan dolgozunk, átlagos méretű rendet feltételezve 16 km/h sebességgel haladunk és emellett a bálaképzés is kiemelkedően gyors. A gép rendfelszedője különös pontossággal működik: a felszedő minden körülmények között jól üzemel, akkor is, ha sok vagy ha kevés termény van a renden. A bálázó egyedi tulajdonságai közül kiemeljük az egyenes anyagáramot, aminek köszönhetően csökken a takarmány törése, illetve az oldalra kihúzható késtartó egységet, melynek segítségével könnyen tisztítható a szecskázó és beállítható a kívánt késszám.” (Besenczy Zoltán – Szarvas)

Szabó József mezőgazdasági vállalkozó is csak pozitívan tudott nyilatkozni az általa pár évvel ezelőtt vásárolt PÖTTINGER IMPRESS körbálázó tulajdonságairól:

„Nagyon jó ár-érték arányú bálázót vásároltunk. Az Impress bálázót fű és lucerna széna bálázására használjuk. A bálákat saját gazdaságunkban használjunk takarmányozásra, illetve értékesítünk is belőle más állattartók számára. A három zónában állítható bálaátmérő és szintén három zónában állítható tömörség kiemelkedően fontos tulajdonsága a bálázónak. Ezeket az állítási lehetőségeket főleg lucerna bála készítésekor használjuk ki eredményesen. Az értékesített báláink mindegyikével elégedettek gazdatársaink. A bála utóérése megfelelő, a lazán hagyott mag jól szellőzik, ezáltal nem csökken a tápanyagok minősége és penészedés sem történik. A bálázóval gyorsan és hatékonyan dolgozunk, a napi karbantartási feladatok mellett nem áll a gép. Elégedett vagyok az Impress sorozattal, még egyszer ezt a típust választanám.” (Szabó József – Akasztó)

Partnereink elégedettsége mindig a legfőbb prioritásunk marad, és továbbra is törekszünk arra, hogy kiváló termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyekkel kiérdemeljük bizalmukat és támogatásukat. Köszönjük, hogy velünk tartanak ezen az úton, és biztosak vagyunk benne, hogy közösen még nagyobb eredményeket érhetünk el.

PÖTTINGER szálastakarmány-betakarító gépek a MAGTÁR Kft kínálatában már több mint 5 éve megtalálhatóak. Keresse Ön is bizalommal termékfelelősünket, illetve területi képviselőinket és érdeklődjön aktuális kínálatunkról, kedvezményeinkről! Legyen Ön is egy (újabb) PÖTTINGER gép büszke tulajdonosa!

ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

Tavaszi gépkínálat

Kezdje a tavaszi szezont velünk! Keresse munkatársainkat a részletekért!

Kövesdi Sándor
Kereskedelmi igazgató
+36 20/464-1566
kovesdi.sandor@magtarkft.hu

Katona András
Termékfelelős
+36 20/501-8720
katona.andras@magtarkft.hu

Kecskeméti Bálint
Területi képviselő
(Pest, Heves Nyugat, Nógrád, Komárom)
+36 20/973-7317
kecskemeti.balint@magtarkft.hu

Szentmiklóssy Dániel
Területi képviselő
(Fejér, Somogy, Vas megye és Észak-Dunántúli régió)
+36 20/457-3013
szentmiklossy.daniel@magtarkft.hu

Kovács Máté
Területi képviselő
(Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés)
+36 20/383-9730
kovacs.mate@magtarkft.hu

Krajczár Róbert
Területi képviselő
(Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves Kelet)
+36 20/572-8060
krajczar.robert@magtarkft.hu

Szabó Balázs
Területi képviselő
Szekszárdi telephelyvezető
+36 20/226-6310
szabo.balazs@magtarkft.hu

 

ÚJDONSÁGOK ÉS JÓL BEVÁLT MEGOLDÁSOK A PÖTTINGER SZÁLASTAKARMÁNY – BETAKARÍTÓ GÉPEINEK KÍNÁLATÁBAN

Címkék: magtár kft., pöttinger, kasza, rendképző, bálázó, szálastakarmány-betakarítás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

ÁTADTÁK A 43. ORSZÁGOS BORVERSENY DÍJAIT

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2024. június 27-én rendezte meg a 43. Országos Borverseny (OBV) díjkiosztó ...