TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Gépek a McHale kínálatában

Gépek a McHale kínálatában

Gépesítés - 2024.01.05

A szálastakarmány-betakarító munkagépek fejlesztésére és gyártására specializálódott ír McHale cég termékei teljesítményükkel, minőségükkel és értékállóságukkal számos hazai gazdaságban bizonyítottak.

Hirdetés

A McHale körbálázó-kínálatában egyaránt megtalálhatóak a fix, illetve változókamrás kivitelek. Hazai viszonyok között elsősorban a változókamrás modellek népszerűek, egyrészt a folyamatos (már a bálakészítés elején elkezdődő) tömörítés, másrészt a fokozatmentesen változtatható bálaátmérő miatt. Ezek a gépek egyaránt alkalmasak száraz (szalma, széna) illetve nedves (szenázs) takarmány bálázására, például bálacsomagoláshoz. Ma már a jó bálaminőség (pl. tömörség, súly) kiemelt elvárás, hiszen jelentős többletráfordítás takarítható meg akár a bálák logisztikája, akár a felhasználása során. A McHale bálázók alapfelszereltségükben tartalmazzák azokat a műszaki elemeket, melyek a jó minőségű, egyben hosszú távon üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz elengedhetetlenek. Ilyenek például a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Opcióként a V6750 modellek ISOBUS-os kivitelben is elérhetők, így akár ISOBUS-kompatibilis traktor terminálján keresztül is üzemeltethetők.

A körbálakészítés technológiájához viszonylag könnyen illeszthető a bálák egyedi becsomagolása, így jóval értékesebb takarmány állítható elő, mint a hagyományos szénakészítéssel. Magasabb beltartalmú takarmány készíthető, az időjárásnak való kitettség és az egyéb veszteségek csökkenthetők. A McHale bálacsomagolókkal az egyszerű kezelhetőség mellett hatékonyan lehet kiváló minőségű takarmányt készíteni. Magyarországon is közkedvelt modell a McHale 991LBER automata bálacsomagoló, melynek népszerűsége annak köszönhető, hogy a bálák rakodását, csomagolását, a csomagolt bálák kazlazását egy ember végezheti. Ez a modell ugyanis egy távirányítóval a rakodógépből is vezérelhető, amivel jelentős munkaerőigény takarítható meg, miközben hatékony a csomagolás, akár 50-60 bálát becsomagolva óránként.

A csomagolt bálák kíméletes mozgatásához használható bálamegfogó adapterek szintén megtalálhatóak a McHale kínálatában.

Az állattartó telepeken alkalmazott kézimunkaerő-igény csökkenthető a bálabontó gépek használatával. A McHale által kínált C4 bálabontó-kiosztók széleskörűen felhasználható munkagépek szalmabálák bontására és kifújására az almozáshoz, de alkalmasak hosszabb szálú szénabálák, illetve rövid szálú szenázsbálák kiosztására is az etetéshez, csökkentve az élő munkát és a szalmafelhasználást.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

Gépek a McHale kínálatában

Címkék: mchale, szálastakarmány-betakarítás, körbálázó
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Takarmányborsó. Kiváló lehetőség méltatlan helyzetben

Az őszi és a tavaszi fajták is nagy terméssel, magas fehérjetartalommal, kiváló utóvetemény-hatással és ...