TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
A világ legnagyobb rendképzőjének továbbfejlesztése

A világ legnagyobb rendképzőjének továbbfejlesztése

Gépesítés - 2023.10.21

A Krone átalakította a Swadro 2000 hatrotoros rendképzőjét. Az új zászlóshajó, a Swadro TC 2000 a megerősített alkatrészeknek és a megnövelt kezelési komfortnak köszönhetően ideálisan felszerelt a kimagasló professzionális használatra.

Spelle, 2023. szeptember: a 2009-ben bemutatott Swadro 2000 modell 19 méteres maximális munkaszélességével vitathatatlanul a világ legnagyobb középrendképzője. A Krone most frissítette „világbajnoka” arculatát. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a gép, hanem az ISOBUS terminálon megjelenő kezelőfelülete is új dizájnt kapott. A Krone ISOBUS gépekhez nemrégiben bemutatott kezelőfelület már ezen a gépen is megtalálható, és rendkívül intuitívvá és kényelmessé teszi a Swadro TC 2000 irányítását. Néhány átalakított és optimalizált alkatrész is hozzájárul a gép maximális hatékonyságához és megbízhatóságához.

Elődjéhez hasonlóan a Swadro TC 2000 is a sok éve jól bevált, egyedülálló V-alakú vázkoncepcióval rendelkezik. Ez a megoldás 19 méteres munkaszélességet tesz lehetővé, ugyanakkor három méternél kisebb szállítási szélességet is biztosít. Az új szabályozószelepeknek köszönhetően 15%-kal gyorsabb az átállás a szállítási helyzetből a munkahelyzetbe és fordítva. Ha a gép munkahelyzetben van, akkor az első és a középső rotorok a párhuzamos V-alakú összecsukó mechanizmus segítségével hidraulikusan eltolhatók, így a munkaszélesség 10 és 19 méter között rugalmasan állítható. A két hátsó, közvetlenül a fő vázrészre szerelt rotor 1,60 és 2,80 m közötti rendszélességekhez állítható hidraulikusan – ez biztosítja az optimális összehangolást a rendképzőt követő betakarítógépekkel. A két oldalszárny elülső támkerekének köszönhetően a rendképzőt nagy stabilitás és rendkívül sima járás jellemzi a szántóföldön és a táblavégi fordulók során is. Ez minimálisra csökkenti a fordulási időket a tábla végén, és maximálisra növeli a területi teljesítményt.

Bevált technológia az optimális takarmányminőség érdekében

Az elülső és középső rotorokon a 13 fogtartó kar, négy-négy dupla foggal, és a hátsó rotorokon a 15 fogtartó kar, fogtartó karonként öt dupla foggal nagy menetsebesség mellett is veszteségmentes terményfelvételt tesz lehetővé. A Krone Lift-fogak mindig tisztán szedik össze a terményt a gyepnemezről, és így jelentősen csökkentik a takarmányba kerülő szennyeződés mennyiségét. Mint minden Krone rotoros rendképző, a Swadro TC 2000 is speciálisan edzett DuraMax vezérlőpályával van felszerelve. Ez nemcsak rendkívül kopásálló és kevés karbantartást igényel, hanem a fogak pontos leengedését és kiemelését is biztosítja, így mindig tiszta, a termény összetekerése nélküli, megfelelően tömör, egyenletes rendképzést biztosít. Ezt a pozitív hatást többek között a Krone EasyLine hajtáskoncepció is támogatja. Az elülső rotorok 25%-kal gyorsabban forognak, mint a hátsók, ami a gépen belül optimális takarmányáramlást és szellős rendek képzését teszi lehetővé.

Talajkímélő és rendkívül fordulékony

A Swadro TC 2000 négykerekű járószerkezettel és négy követő mozgást végző tapintókerékkel van felszerelve, amelyek a fogak pályájának közelében letapogatják a talajkontúrt. A rotorok kardán-felfüggesztésével, a Krone Jet hatással és a húzórugókkal tehermentesített rotorok kis átmérőjével együtt ez minden körülmények között pontos talajkövetést biztosít, ami megakadályozza a takarmányveszteséget, és tartósan kíméli a gyepnemezt.

A nagyméretű 800/50-17 gumiabroncsokkal szerelt intelligens, kényszerkormányzott szállító járószerkezet a talajnyomás minimálisra csökkentésében is segít. Ha a munkagép szállítási vagy forduló helyzetben van, akkor a szállítótengely kormányzása aktív. Ez lehetővé teszi a behajtást szűk kapukon vagy a területre vezető utakon, és a szűk fordulási manővereket a táblavégi fordulókon. Még egy praktikus megoldás: egy kétkörös hidraulikacsatlakozó segítségével a kormányzás manuálisan felülírható, ha a bekormányzási szög esetleg nem elegendően nagy. Ez azt jelenti, hogy a gép rendkívül szűk bejáratokon is gond nélkül át tud haladni. A terepen a zökkenőmentes haladás érdekében a szállítótengely kormányzása automatikusan kikapcsol, amikor a rotorok munkahelyzetbe kerülnek.

Kényelmes kezelés jó áttekintéssel

A Swadro TC 2000 kezelése is kényelmes: az új és intuitív ISOBUS kezelőfelület segítségével a gép irányírása és beállítása könnyen, gyorsan és kényelmesen történhet a vezetőfülkéből. Függetlenül attól, hogy mind a hat rotor egyedi rotorkiemeléséről, a munka- vagy rendszélesség beállításáról vagy a rotorok elektromos magasságállításáról van szó - minden funkció és beállítás elvégezhető a traktor terminálján, az opcionális Krone DS 500, CCI 800, CCI 1200 terminálon vagy bármilyen más ISOBUS terminálon keresztül. Az opcionális CCI A3 AUX joystick segítségével a gépkezelés kényeleme aligha fokozható.

Kiemelkedő a Swadro TC 2000 SectionControl funkciója. A tábla végi fordulónál ezzel a funkcióval a rotorok a GPS helymeghatározás segítségével automatikusan kiemelkednek és visszahelyeződnek. Ez tehermentesíti a vezetőt, és növeli a gép hatékonyságát.

Összegzés: Az új Swadro TC 2000 modell esetében a Krone ragaszkodik a hatrotoros rendképzők hosszú évek alatt kipróbált megoldásaihoz, de a részleteket tekintve tovább optimalizálta ezt a technikát. A különböző komponensek átalakításával tovább növekedett a gép üzembiztonsága, és az új kezelőfelülettel még kényelmesebbé vált az irányítás. A maximális hatékonyság mellett ennek a professzionális gépnek a kompromisszumok nélküli munkaminősége is lenyűgöző.Címkék: krone, rendképző
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Európai cirokkongresszus: 2025, Magyarország

Magyarországon rendezik 2025 szeptemberében a negyedik európai cirokkongresszust – adta hírül honlapján a ...