TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Masszív, strapabíró, mégis könnyen húzható osztrák gépekre hagyatkozik egy békési gazda

Masszív, strapabíró, mégis könnyen húzható osztrák gépekre hagyatkozik egy békési gazda

Gépesítés - 2023.05.23

Osztrák gyártmányú Regent talajművelőkre alapozta gazdaságát egy békési gazda, és a most megosztott tapasztalatai szerint ezt egyáltalán nem bánta meg.

Hirdetés

A családi tulajdonban lévő osztrák Regent évtizedek óta piacvezetője az ottani ekepiacnak, egyben meghatározó gyártónak számít egész Európában a talajművelő gépek terén. Hazai forgalmazójuk, a Valkon 2007 Kft. a közelmúltban egy békési gazda grubberét és rövidtárcsáját, illetve az azokkal gyűjtött tapasztalatokat mutatta be a közösségi médiában.

A Tukan MSG egy háromgerendelyes szántóföldi kultivátor, ennek a 450H (4,5 méteres, hidraulikusan csukható) verzióját vásárolta meg az újkígyósi Harangozó László. A gép munkamélysége 6–30 cm között állítható be, és a nagy (80 cm-es) gerendelymagasság eltömődésmentes munkavégzést garantál.

A grubber kiválóan végzi el a talaj átkeverését és a maradványok talajba dolgozását, de az MSG kapák ideálisak mulcsvetéshez is. A paralelogramma függesztésű csipkés tárcsák a talaj elegyengetésére szolgálnak. A munkamélység furatos raszterléc segítségével állítható be. A gép végére természetesen különböző fajta hengerek választhatók.

„Olyan talajokat művelünk ezzel egy menetben, amelyek ősszel csak lazítva voltak. 20 cm mélységben megmozgatja, fellazítja, el is dolgozza azokat”

– mesélte a Tukanról Harangozó László, aki emellett egy Regent Orkan 6000-es rövidtárcsával is rendelkezik (vezérképünkön). Ezt elsősorban ősszel, vetés előtt szokták használni, mert kiváló, szemre is tetszetős magágyat készít a mélytárcsa után.

Újkígyóson a grubber a második, a kompakt tárcsa pedig az első szezonját tölti. Gazdájuk azt is kiemelte velük kapcsolatban, hogy könnyű, jól húzható, mégis strapabíró, masszív gépekről van szó, kiemelkedő kopásállósággal, ráadásul igen rugalmasan használhatók.

Címkék: regent, osztrák, talajművelés, munkagép, grubber, szántóföldi kultivátor, rövidtárcsa, valkon
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az Amalgerol® termékcsalád az AÖP-ben

Tervezzünk előre a lehető legnagyobb hatékonyság érekében!