TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Melyik hengertípus mire való? Egy kis eligazítás

Melyik hengertípus mire való? Egy kis eligazítás

Gépesítés - 2023.05.14

A hengereket kissé mostoha gyermekekként kezeli az agrárium, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mikor melyik verziójukat használjuk. Önmagukban, vagy más munkagépekkel kombinálva.

A hengerekről viszonylag kevés szó szokott esni a szántóföldi munkák, illetve a munkagépek kapcsán, pedig a megfelelő verzió kiválasztása igenis fontos kellene legyen, és alapos átgondolást igényelne a gazdálkodók részéről.

Erre hívta fel a figyelmet egy közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében az AGRI CS Magyarország Kft. is. A cég elsősorban a Case IH traktorok, kombájnok, bálázók és teleszkópos rakodók hazai forgalmazójaként ismert, de a cseh Bednar magas színvonalú talajművelő, vető-, műtrágyázó és szárzúzó gépei is elérhetők rajta keresztül.

A márka termékei kapcsán pedig két különböző típusú henger munkáját mutatták be, kiemelve azt, hogy mindegyik hengertípus különböző körülményekhez alkalmas és jelentősen befolyásolja a munka végső minőségét.A Cutpack henger éles vágószegmensekkel rendelkezik. A szegmensek éles vágóéle intenzív vágó és morzsoló hatást ér el. A 630 mm átmérőjű Cutpack nehéz és kötött talajviszonyokhoz alkalmas, kiválóan megbirkózik a nagy mennyiségű növényi szármaradványokkal borított talajokkal. A henger barázdált felületet hoz létre, amely jobb vízfelvételt biztosít a talajban.

Melyik hengertípus mire való? Egy kis eligazítás

A Presspack ugyanakkor egy kétsoros tömörítő henger, amely speciálisan profilozott acél szegmensekből áll. A Presspack nehéz és nehezen művelhető talajok minőségi morzsolására alkalmas. A nagy áteresztőképesség ennek a hengertípusnak a jellemző tulajdonsága.

A munkaszélessége 4,6–6,3 méter lehet, és kombinálható a Bednar TERRALAND TO talajlazítóval, FENIX FO mélyművelővel és VERSATILL VO_PROFI kultivátorral, vagy önmagában is használható.

Melyik hengertípus mire való? Egy kis eligazítás

(Fotók: AGRI CS Magyarország Kft./Facebook)

Címkék: henger, bednar, cseh, vágás, morzsolás, vízfelvétel, lazító, kultivátor, agri cs
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Vitatott feltételesség – Avagy minden, amit az ugaroltatásról ...

Egy 2024. február 14-én hatályba lépett uniós rendelet értelmében 2024-ben – január 1. és december 31. között ...